Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΩΝΑ ΚΑΙ Η ΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

 


 Η εορτή της άνοιξης, η ανάσταση του θεού, ορίζεται από την πανσέληνο μετά την εαρινή ισημερία. Είναι δηλαδή πρώτα από όλα ένα αστρολογικό γεγονός. Αυτό όμως που μετράει με τις κινήσεις των άστρων ο άνθρωπος είναι τον χρόνο. Οι κινησεις του ήλιου, της σελήνης και των άστρων μετράνε τον χρόνο. Μία περιφορά του ήλιου γύρω από την γη, όπως νόμιζαν οι αρχαίοι, είναι ένα ημερόνυχτο. Ένας κύκλος της σελήνης από την χάση στην γεμιση, είναι ένας μήνας. 12 μηνες είναι ο χρόνος, όταν ο ήλιος κλείσει μία κινηση από τον βορά στον νότο και πάλι στον βορά.

 Ο υπολογιστης των Αντικυθήρων απέδειξε ότι οι αρχαίοι γνώριζαν τους κύκλους των άστρων και των κυριοτέρων πλανητών. Κύκλος εννοείται η χρονική περίοδος, όπου ο πλανήτης επαναλαμβάνει τις ίδιες κινήσεις από την αρχή. Οι κύκλοι των πλανητών είναι εκατοντάδες χρόνια, όμως οι αρχαίοι τους υπολόγισαν, με την συνεχη καταγραφη των κινησεων τους.

 Φτάσαμε έτσι σε ένα μικτο ημερολόγιο σεληνιακο και ηλιακό, το οποίο υπολογίζει την επανάληψη ενός κύκλου 532 ετών. Ο μεγαλος κύκλος 532 έτη, ονομαζεται ο κύκλος της γης και σε αυτή την χρονικη περίοδο, έχουμε 28 κυκλους της σελήνης, που διαρκουν 19 ετη εκαστος, και 19 κύκλους του ήλιου που διαρκούν 28 έτη έκαστος. Ο υπολογισμός με τα 19 έτη της σελήνης, είναι ο κύκλος του Ελληνα αστρονόμου Μέτωνα.

 Το έτος 1941 μ.Χ. είχαμε πρώτο έτος του γήινου κύκλου, πρώτο έτος του ηλιακού κύκλου και πρώτο έτος του σεληνιακού κύκλου. Αυτό θα ξανασυμβεί το έτος 1941 + 532 = 2473 Εφέτος, το 2021, έχουμε 83ο κύκλο της γης, 27 ο κύκλο του ήλιου και 6 ο κύκλο της σελήνης. Το πρώτο έτος της χριστιανικης χρονολογίας ήταν ο 188 κύκλος της γης, ο 8ος κύκλος του ήλιου και ο 2ος κύκλος της σελήνης. Αυτός ο υπολογισμός του κύκλου του Μετωνα και η εναρμόνηση του με τις πραγματικές κινήσεις του ήλιου και της σελήνης, έχει γίνει στην Ελλάδα, πέντε αιώνες πριν την αρχη της χρονολογίας μας. Λαμβάνει υπόψιν του βέβαια αρχαιότερες παρατηρήσεις των Βαβυλωνίων, των Αιγυπτίων και των Μινωιτών αστρολόγων. Η γνώση αυτή ήταν τότε απόκρυφη και αφορούσε πνευματικά όντα, καθώς τα ουράνια σώματα ήταν θεοί.



 Ιδού λοιπον πως βρίσκουμε το Πάσχα συμφωνα με την εργασία ενός Κύπριου Ορθόδοξου ο οποίος έλαβε μέσα στην εκκλησία αυτή την αστρονομικη γνωση.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ ΤΟ ΜΕΓΑ

ΠΕΡΙΕΧΩΝ ΠΑΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΜΕΤΑ ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΩΝ ΠΑΣΧΑΛΙΩΝ Της ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΔΙΑ ΠΑΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ

Προς εύρεσιν του Αγιου Πάσχα.

Γνωρίζοντας τον κύκλο της σελήνης του προκείμενου έτους, πολλαπλασιάζομεν αυτόν επί 19 και προσθέτουμεν 15, (Πανσεληνος ημέρα) και διαιρούμεν δια του 30. Το υπόλοιπον της διαιρέσεως μας λέγει ότι, τόσες ημέρες προσθέτομεν μετα από την 21 Μαρτίου, (πρωτην εαρινη ισημερία) για να εύρομεν το Νομικόν Μωσαϊκόν Πάσχα των αζύμων κατά των εβραίων. Εάν όμως δεν υπάρχει υπολοιπον στην πραξιν μας, τοτε το Πάσχα των αζυμων εορτάζετε την 21 Μαρτίου και η μετα από αυτην Κυριακην, είναι η Κυριακη του Αγίου Πάσχα. Εάν δε το Νομικον Πάσχα των αζύμων λαχη να έλθη εν Κυριακη ημέρα, τότε το Αγιον Πάσχα εορτάζετε μετά από 7 ημέρας, διότι ουδέποτε εορτάζομεν το ημέτερον Πάσχα μετά των εβραίων, διότι η αναστασις του Ιησου Χριστου εγινεν μετα το Πάσχα των αζυμων, εν ημερα πρώτη της εβδομάδος.  Το Νομικον Φασκα εορτάζεται από 3η Απριλίου μέχρι την 1η Μαίου , το δε Πάσχα εορτάζεται από την 4η Απριλίου μέχρι την 8η Μαίου, σε όλες τις 35 ημερες, η δε σελήνη ημερων αυτης από 20 μέχρι 26 αυτης.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ ΤΟ ΠΑΝΤΟΤΙΝΟΝ ΜΝΗΜΗ ΑΧΙΛΛΕΑ ΓΙΑΝΝΗ ΛΟΝΔΙΝΟ 1988

 

ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΛΛΗΝ ΑΣΕΒΗΣ




 Για τους Πυθαγόρειους ο κύκλος των 532 ετών της γης έχει μια ιδιαίτερη σημαντικότητα. Αυτός είναι ο αριθμός της λέξεως ΑΛΦΑ.

Το Αλφα λοιπόν είναι 532. Αυτό είναι το όλον. Ο ήλιος και η σελήνη είναι μέρη. 28 κύκλοι της σελήνης και 19 κύκλοι του ήλιου σε ένα κύκλο της γης, τον άλφα κύκλο. 

Γη        5+3+2=10
Ηλιος   2+8=10
Σελήνη 1+9=10

1+2+3+4=10  Τετρακτυς