ταμα

Τα κείμενα που δημοσιεύω σε αυτή την σελίδα είναι αποτέλεσμα προσωπικής έρευνας. Αναφέρω πάντα κάποια βιβλιογραφία για τα σημαντικότερα θέματα. Η αναδημοσίευση των κειμένων είναι επιτρεπτή εφόσον γίνει αναφορά στην πηγή.


ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΛΛΗΝ ΑΣΕΒΗΣΚαλή ανάγνωση.


επικοινωνια: asamonas@hotmail.com

Σάββατο, 2 Απριλίου 2011

ΠΑΠΑΔΟΚΡΑΤΙΑ Α' - Πως μας κυβερνάνε οι παπάδεςΑν θέλει κανείς να επαινέσει τον τόπο του δεν θα ήταν σοφό να μιλήσει ο ίδιος ή να αναφέρει τις απόψεις των συμπατριωτών του αλλά θα ήταν προτιμότερο να χρησιμοποιήσει την άποψη κάποιου ξένου. Προσωπικά δεν έχω διαβάσει τίποτα καλύτερο για τους Έλληνες από το κείμενο του Ιουδαίου φιλόσοφου, του Φίλωνα του Αλεξανδρινού. “Γιατί είναι μόνο η Ελλάδα που αψευδώς ανθρωπογονεί, φυτόν ουράνιον, και βλάστημα θείον ηκριβωμένον, λογισμόν αποτίκτουσα, οικοιούμενον επιστήμη”. Και αυτό συμβαίνει γιατί το κλίμα της χώρας είναι τέτοιο, η λεπτότητα του αέρα, που βοηθάει στην οξύνοια. Γι αυτό και ο Ηράκλειτος λέει “αυγή ξηρή ψυχή σοφωτάτη”.
Τώρα με τη δική μας την αυγή της Οδύσσειας, της ερήμου καθώς είναι Λιβυκή, από ξηρασία πάμε καλά, αλλά από σοφία δεν βλέπω να τα καταφέρνουμε.

Θα ήθελα λοιπόν πολύ, να καταλάβω γιατί η χώρα μας η Ελλάδα, με τόσους ικανούς και σοφότατους ανθρώπους, οι οποίοι κάνουν θαύματα όταν βρίσκονται στο εξωτερικό, αντί να προοδεύει, πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και κάθε προσπάθεια για αναγέννηση καταλήγει σε εθνική τραγωδία.

Πάντα υπαίτιες είναι οι κυβερνήσεις, ο βασιλιάς, ο δικτάτωρ, ο πρωθυπουργός. Κανείς όμως δεν λαμβάνει υπόψιν του ότι αυτός ο τόπος κυβερνάται από την εκκλησία και τα συμφέροντα της εκκλησίας είναι αυτά που καθορίζουν τις εκάστοτε πολιτικές.

Την ίδια την εκκλησία την ελέγχουν διάφοροι οικονομικοί παράγοντες του εσωτερικού και πολιτικοί παράγοντες του εξωτερικού. Πάνω απ όλα όμως η εκκλησία φροντίζει να διαφυλάξει τα κεκτημένα της, τα οποία δεν είναι οικονομικά όπως πολλοί νομίζουν αλλά είναι αυτή η ίδια η εξουσία που έχει πάνω στους Έλληνες τώρα και δυο χιλιετίες. Εφόσον συνεχίσουν να εξουσιάζουν τους Έλληνες θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα προνόμια που τους έδωσαν οι βυζαντινοί αυτοκράτορες και οι οθωμανοί σουλτάνοι. Τώρα τα προνόμια αυτά τα παραχωρούν οι Αμερικάνοι και οι Ρώσοι στην εκκλησία, αδιαφορώντας για τις ανάγκες του ελληνικού λαού. Γι αυτό, για να υπερισχύσουν μέσω της εκκλησίας τα ξένα συμφέροντα συντάσσονται με το Πατριαρχείο ή με κάποια άλλη εκκλησία για να επηρεάσουν την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Έτσι η εκκλησία της Ελλάδος πολέμησε με την εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως για το τσιφλίκι που λέγεται Ελληνική Δημοκρατία.Δεν είναι μονάχα η εκκλησιαστική εξουσία το πρόβλημα της Ελλάδος αλλά και το γεγονός ότι αυτή η εξουσία είναι διαχωρισμένη όπως τα ιμάτια του Χριστού. Η Ελλάδα είναι η μόνη από τις μεγάλες ορθόδοξες χώρες, χωρίς Πατριαρχείο. Ρωσία, Σερβία, Βουλγαρία, έχουν Πατριαρχεία και οι υπόλοιπες χώρες βρίσκονται τουλάχιστον κάτω από μια ενιαία εκκλησιαστική αρχή. Έχουν δηλαδή μια εκκλησία κι ένα αρχιεπίσκοπο. Η Ελλάδα έχει πέντε διαφορετικές εκκλησιαστικές περιφέρειες. Την Ελληνική εκκλησία με τον Αρχιεπίσκοπο Αττικής, την αυτόνομη Εκκλησία της Κρήτης, τα Δωδεκάνησα που υπάγονται άμεσα στο Πατριαρχείο, τις Νέες Χώρες, Μακεδονία και Θράκη, που διοικούνται σύμφωνα με ένα Τόμο που έχουν υπογράψει το 1925 ώστε το Πατριαρχείο έχει δικαίωμα να επεμβαίνει στις αρχιερατικές εκλογές και το Άγιον Όρος που διοικείται από μια Ιερά Επιστασία και είναι αυτόνομο.
Ακόμα, ένα κράτος με ελληνικό πληθυσμό όπως η Κύπρος, έχει κι εκείνο την δική του αυτόνομη εκκλησία. Έτσι βλέπουμε ότι το ελληνικό έθνος, σε αντίθεση με όλα τα άλλα Ορθόδοξα έθνη, έχει συνολικά έξι διαφορετικές διοικητικές ενότητες, χωρίς να υπολογίζουμε το Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως και τα άλλα πατριαρχεία και τις εκκλησίες του εξωτερικού. Κι αυτό βέβαια χωρίς να αναφερθώ καθόλου στις εκκλησίες των Γνήσιων Ορθόδοξων Χριστιανών, εκείνους που ακολουθούν ακόμα το παλαιό ημερολόγιο. Οι λεγόμενοι παλαιοημερολογίτες έχουν επαφές με Ρώσικες εκκλησίες της Αμερικής και της Ευρώπης από επισκόπους των οποίων λαμβάνουν το χρίσμα.

Αυτή η διάσπαση φυσικά δεν είναι καθόλου τυχαία και ο εμφύλιος εκκλησιαστικός πόλεμος υπήρξε η βασική αιτία των μεγάλων καταστροφών του έθνους, από την μικρασιατική καταστροφή μέχρι και την κατάληψη της Κύπρου από τον Αττίλα.

Το εκκλησιαστικό θέμα στην Ελλάδα είναι πολύ σημαντικό γιατί είναι ο κυριότερος άξονας εξουσίας στην χώρα και εξαιτίας αυτής της πραγματικότητας στερούμαστε σαν λαός την θρησκευτική ελευθερία και την δημοκρατία. Μας κυβερνάνε οι πράκτορες της εκκλησίας και του Αγίου Όρους, οι οποίοι παίρνουν εντολές από τους προστάτες τους, Αμερικάνους, Ευρωπαίους ή Ρώσους και Τούρκους.

Τα τελευταία χρόνια υπήρξε μια δυναμική ανάπτυξη του Αγίου όρους, με συνέπεια κάποια μοναστήρια να παίξουν σημαντικό ρόλο στην ελληνική πολιτική σκηνή. Η κυβέρνηση Καραμανλή, ήταν μια ξεκάθαρα κυβέρνηση Βατοπεδίου. Τώρα η κυβέρνηση Παπανδρέου, είναι μια κυβέρνηση από τα άλλα μοναστήρια, Ξενοφώντος, Παντοκράτορα, Κουτλουμουσίου. Το Βατοπέδι στήριζε την εκκλησία της Ελλάδος και τον μακαριστό Χριστόδουλο. Η Ξενοφώντος και ο Παντοκράτορας στηρίζουν το πατριαρχείο. Η αλλαγή στην εκκλησία της Ελλάδος μετά τον θάνατο του δεξιού Χριστόδουλου, έφερε και την πολιτική αλλαγή με τον νέο αριστερό Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Βλέπουμε δηλαδή ότι η Ελληνική Δημοκρατία δεν είναι μια καθαρή δημοκρατία αλλά μια πραγματική παπαδοκρατία. Εμείς οι Έλληνες θεωρούμαι τους εαυτούς μας Ευρωπαίους και μάλιστα νομίζουμε ότι είμαστε καλύτεροι από αυτούς και καύχημα μας είναι ότι τους δώσαμε τα φώτα του πολιτισμού. Αυτή η παράλογη πεποίθηση, μας αποτρέπει από την αποδοχή της πραγματικότητας. Η Ελλάδα εξουσιάζεται από μουλάδες όπως ακριβώς η Περσία και τα άλλα αραβικά κράτη. Η Ελλάδα είναι ένα ακόμα αραβικό ισλαμικό κράτος και όχι μια ευρωπαϊκή χώρα. Κι αυτό βέβαια συμβαίνει γιατί η Ορθοδοξία, εκτός από την Ρώσικη εκκλησία, διοικητικά υπάγεται στο Ισλάμ.


Οι συνέπειες αυτής της δικτατορίας των μητροπολιτών δεν είναι μονάχα η κατάργηση της δημοκρατίας αλλά και η δημιουργία φατριών και τρομοκρατικών οργανώσεων που λειτουργούν μέσα στην εκκλησία και ακόμα στο Αγιο Όρος. Δεν είναι βέβαια ελληνικό φαινόμενο η στήριξη των τρομοκρατικών οργανώσεων από την εκκλησία. Είναι γνωστές οι σχέσεις του Σιν Φέιν και του Ιρλανδικού στρατού με την καθολική εκκλησία. Ακόμα και οι Βάσκοι αυτονομιστές στην βόρεια Ισπανία δεν χρηματοδοτούνται από την παραγωγή πατάτας. Όμως σε αυτές τις περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με εθνικές ομάδες και όχι με πολιτικές οργανώσεις όπως ήταν η 17 Νοέμβρη. Δεν δικαιολογείται η εκκλησία να έχει στους κόλπους της μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων αριστερής ή δεξιάς πολιτικής.

Είναι κρυφό μυστικό ότι στην πτώση των Δίδυμων Πύργων, συνεργάστηκαν οι Ορθόδοξοι με τους Ισλαμιστές. Πράκτορες της εκκλησίας και μάλιστα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας, φημολογείται ότι είχαν συνδράμει με πληροφορίες. Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας σκοτώθηκε κατά την πτώση του ελικοπτέρου του στο Άγιος Όρος. Το ελικόπτερο κατευθυνόταν προς την μονή Αγίου Παύλου, όπου από ότι με πληροφόρησαν οι μοναχοί θα εγκαινίαζε μια μικρή εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου. Δεν ξέρω τι να υποθέσω, εφόσον ο Άγιος Νεκτάριος είναι ο προστάτης της Αμερικάνικης αστυνομίας, μια και στην χώρα αυτή για να τηλεφωνήσεις την άμεσο δράση, καλείς τον αριθμό 119, δηλαδή σύμφωνα με το Αμερικανικό ημερολόγιο Νοεμβρίου 9 που είναι η ημερομηνία εορτής του αγίου !!!! Το αντίθετο, 9 11 (Σεπτεμβρίου 11) ήταν η ημερομηνία της πτώσεως των Πύργων.

Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας τα τελευταία διακόσια χρόνια έχει δημιουργήσει μια παραδοσιακή σχέση με την Ρώσικη εκκλησία. Από την Αλεξάνδρεια είχαμε την βοήθεια για την μεγάλη εξέγερση του ελληνικού γένους εναντίον του Οθωμανικού ζυγού, στην Αλεξάνδρεια υπηρετούσε ο Πενταπόλεως Άγιος Νεκτάριος και στην Ρωσία δημιουργήθηκε η Φιλική Εταιρεία. Η ιστορία συνεχίζεται πάνω στις ίδιες βάσεις και τα οράματα ενός λαού για ελευθερία παραμένουν βαθιά κρυμμένα μέσα στην καρδιά του. Και ο νυν Πατριάρχης Αλεξανδρείας είναι κρητικός αλλά ήρθε από την Ρωσία όπου υπηρετούσε για να λάβει το θρόνο της Αλεξάνδρειας.

Η μονή του Αγίου Παύλου έδωσε τους πρώτους μοναχούς στο Βατοπέδι όταν αυτό έγινε από ιδιόρρυθμο κοινοβιακό. Οι πρώτοι Βατοπεδινοί έφυγαν από την Νέα Σκήτη της μονής Αγίου Παύλου. Γρήγορα οι Κύπριοι πήραν την πλειοψηφία κι έφτιαξαν ένα από τα πλουσιότερα μοναστήρια του Αγίου Όρους, το οποίο χαίρει και της εκτιμήσεως του πρίγκηπα Καρόλου της Αγγλίας.

Δίπλα στο Βατοπέδι είναι η μονή Εσφιγμένου. Το μοναστήρι αυτό είναι κατά παράδοση το πλέον επαναστατικό, καθώς ήταν το μόνο που αντιστάθηκε στους Τούρκους, όταν όλα τα υπόλοιπα παραδόθηκαν αμαχητί, και σήμερα είναι το μόνο που αντιστέκεται στην εξουσία του Πατριάρχη της Κωνσταντινουπόλεως. Η πιο γνωστή ιστορία για την Εσφιγμένου κατά την επανάσταση εναντίον των Τούρκων είναι το άσυλο που πρόσφεραν στον Εμμανουήλ Παπά, τον Έλληνα οπλαρχηγό από τις Σέρρες. Τότε, όλα τα υπόλοιπα μοναστήρια του Αγίου Όρους συμφώνησαν να απαιτήσουν απο την Μονή Εσφιγμένου να παραδώσει τον Έλληνα επαναστάτη στους Τούρκους. Το μοναστήρι τότε αποφάσισε να φυγαδεύσει τον Εμμανουήλ από την θάλασσα αλλα δυστυχώς συνελήφθη. Σήμερα όλα τα μοναστήρια κατά τον ίδιο τρόπο παρουσιάζονται εχθρικά προς την Μονή Εσφιγμένου, αν και πολλά την βοηθούν αναγνωρίζοντας το δικαίωμα της Μονής να έχει τις δικές απόψεις όσο αφορά την πολιτική εξουσία στην Ορθοδοξία. Το Σέρβικο μοναστήρι του Χιλανδαρίου μαζί με το Βατοπέδι στηρίζουν την επανάσταση της μονής Εσφιγμένου, ενώ το Βουλγάρικο, η μονή Ζωγράφου είναι κάπως αυτόνομη και στηρίζει τα αμερικάνικα συμφέροντα στην περιοχή. Στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας οι περισσότεροι μοναχοί είναι ζηλωτές, δηλαδή επιμένουν στο παλαιό ημερολόγιο, συμπαθούν την Εσφιγμένου και περιφρονούν την εξουσία του Πατριάρχη.

Φυσικά για όλη αυτή την κατάσταση δεν ευθύνεται το γεγονός πως οι περισσότεροι Ηγούμενοι είναι άτομα ομοσεξουαλικά που φέρουν γυναικεία ονόματα. Η ομοφυλοφυλία στο Άγιο Όρος είναι ένα θέμα που δεν θα το αγγίξω τώρα σεβόμενος τα προσωπικά δεδομένα ανθρώπων που δεν ευθύνονται για την κατάντια της εκκλησίας. Θα επανέλθω όμως στο θέμα στα επόμενα κείμενα που θα ακολουθήσουν για το Άγιο Όρος.Για όλη αυτή την κατάσταση ευθύνεται και το πρόβλημα τριάντα. Ποιο είναι αυτό το πρόβλημα; Μα το τριάντα τοις εκατό της εξουσίας που δόθηκε στην αριστερά από την συμφωνία της Γιάλτας. Με αυτό το ποσοστό η κρατική υπηρεσία πληροφοριών προσπάθησε να δημιουργήσει μια δημοκρατία ξέχωρα απο την εκκλησία. Στην πραγματικότητα όλα αυτά τα χρόνια δεν ήταν παρά ένα διπλανό μαγαζί που συνεργαζόταν στενά με την ελληνική εκκλησία. Με την άνοδο όμως του Πασόκ στην εξουσία, οι αμερικάνοι προστεστάντες ανέλαβαν τα πρωτεία και η ΚΥΠ μετονομάστηκε σε ΕΥΠ μια και την αρχηγία την έχουν οι Ευαγγελιστές Χριστιανοί. Αυτοί μαζί με ένα σύνολο άλλων εκκλησιών και ομάδων, όπως είναι οι Παλαιημερολογίτες, οι Μορμόνοι, οι Δωδεκαθειστές και κάθε καρυδιάς καρύδι, έχουν φτιάξει ένα χάος που προσπαθεί μάταια να συντονιστεί και να υπάρξει απέναντι ή και μαζί με την εκκλησία. Η ΕΥΠ για τους περισσότερους πράκτορες της εκκλησίας είναι ο μεγάλος εχθρός, επειδή φιλοξενεί στελέχη άλλων θρησκειών και κυρίως δωδεκαθεϊστών ή άλλων φιλικών προς τον αρχαίο ελληνισμό. Η εκκλησία πολεμά ακόμα με μίσος την ειδωλολατρεία λες και δεν έχουν περάσει δυο χιλιάδες χρόνια από τότε που κάψανε στην πυρά τον τελευταίο Έλληνα πολυθειστή.

Οι πράκτορες της ΕΥΠ είναι δύο ομάδων, οι παλαιοί παραδοσιακοί Κυπατζήδες και οι νέοι σύγχρονοι, φιλόδοξοι, τηλεκατευθυνόμενοι μάγκες. Μετά την άνοδο του Πασόκ στην εξουσία έχουν επιδοθεί με μανία στην καταστροφή της χώρας. Η καταστροφική αυτή πορεία ανεκόπη για λίγο την περίοδο Σημίτη και ακόμα με την άνοδο του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στον θρόνο της ελληνικής εκκλησίας, καθώς νέο αίμα από το εξωτερικό ήρθε να βοηθήσει και κυρίως η ΕΥΠ για πρώτη φορά συνεργάστηκε με το σύνολο της ελληνικής εκκλησίας και όχι μονάχα με τις ομάδες των τεκτόνων, όπως είναι οι διάφορες χριστιανικές ομάδες θεολόγων και άλλων. Αυτή η συνεργασία της ελληνικής εκκλησίας, του Αγίου Όρους και της ΕΥΠ, είχε ως αποτέλεσμα να αποκτήσει η χώρα σταθερότητα και κύρος στο εξωτερικό. Η διεξαγωγή των Ολυμπιακών αγώνων, η διάλυση της 17 Νοέμβρη και η άνοδος της ποδοσφαιρικής εθνικής ομάδας στην κορυφή της Ευρώπης, ήταν από τις επιτυχίες αυτής της συνεργασίας.

Όλα τα ωραία παραμύθια έχουν ένα τέλος. Η εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως δεν δέχθηκε να συνεργαστεί για το καλό της χώρας με τον Χριστόδουλο και την ΕΥΠ. Ο Χριστόδουλος δεν μπορούσε να είναι ο Πρώτος στην Ελλάδα, γιατί Πρώτος είναι μονάχα ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Οι Νέες Χώρες, η Μακεδονία και η Θράκη, παρόλο που είναι εθνικά τόσο ευαίσθητες, δεν έπρεπε να αλλάξουν καταστατικό χάρτη διοίκησης, αλλά πρέπει με κάθε τρόπο να παραμείνουν προσκολλημένες στο Πατριαρχείο. Ένα από τα πρώτα θύματα αυτής της διαμάχης υπήρξε ο Πατριάρχης Ιερουσαλήμ Ειρηναίος, ο οποίος ήταν φιλικά προσκείμενος προς τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Το ατύχημα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο Άγιο Όρος όπου συνάντησε τον θάνατο έχει σχέση φυικά με αυτη την διαμάχη, Ευπ, Εκκλησία της Ελλάδος, Πατριαρχείο Κνσταντινουπόλεως και των άλλων εμπλεκόμενων μυστικών υπηρεσιών.
Από την ενθρόνιση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου έχουν αλλάξει όλοι οι Αρχηγοί των ορθόδοξων, εκκλησιών, εκτός από τον Μάξιμο Βουλγαρίας και τον Στυλιανό Αυστραλίας. Έτσι, η επιστροφή του Πατριαρχείου στην Ελλάδα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και η συνεργασία του Έλληνα Ιεράρχη με μια άλλη ομάδα της ΕΥΠ, αυτή τη φορά όχι με τους παλαιημερολογίτες και τους δωδεκαθειστές, αλλά με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, έδωσε την νέα κυβέρνηση του Πασόκ.

Η εμφύλια διαμάχη τελείωσε με τον θάνατο του Χριστόδουλου, την πτώση του φιλελληνικού μπλοκ στην Αμερική και την επιστροφή των δυτικών στην αγκαλιά των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. Την ίδια περίοδο με τον Χριστόδουλο πέθανε, καθόλου τυχαία, και ο πατριάρχης των μορμόνων στην Αμερική. Η συνεργασία των Αμερικάνων προτεσταντών με την ελληνική εκκλησία ήταν πολύ ισχυρή. Τα ντόπια όμως συμφέροντα αποδείχτηκαν ικανά να καταστρέψουν την προσπάθεια των Ελλήνων της Αμερικής, να σπιλώσουν ως χουντικούς τα ονόματα τους και να συνεργαστούν με το ισλαμικό κατεστημένο, βοηθώντας στην αποδυνάμωση της Αμερικάνικης ισχύος στα Βαλκάνια. Η Ελλάδα κέρδισε ένα βέτο για τα Σκόπια αλλά έχασε την εμπιστοσύνη της Αμερικής, η οποία είχε στραφει προς την χώρα μετά από την απαγόρευση των Τούρκων να εισβάλουν τα Αμερικάνικα στρατεύματα στο βόρειο Ιρακ.

Ακόμα και η Ρώσικη Εκκλησία που αρχικά μαζί με την Κυπριακή Εκκλησία στήριξαν τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, συντάχθηκαν αμέσως με τον Πατριάρχη.

Η άνοδος του Μπαράκ Ομπάμα στην εξουσία, στέρησε το μπλοκ των Ορθοδόξων από ένα δεξιό σιωνιστή αντίπαλο, αφού ο νέος πρόεδρος της Αμερικής υποστηρίζετε από τους Ισλαμιστές, τους κατεξοχήν συμπαραστάτες των Ορθοδόξων στην αντιμετώπιση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου. Οι Ορθόδοξοι τώρα στηρίζουν Ομπάμα όπως όλοι οι μουσουλμάνοι και δεν χάνουν την ευκαιρία να συνεχίσουν την μεγάλη αλλαγή στην ανατολική μεσόγειο, αλλάζοντας τις κυβερνήσεις των ισλαμικών κρατών της βορείου Αφρικής.

Η Ελλάδα, μετά την διεξαγωγή των Ολυμπιακών αγώνων, αντί να είναι σύμμαχος των δυτικών, επέστρεψε στα παλαιά ήθη και έθιμα της φιλοαραβικής και φιλοισλαμικής πολιτικής των
αριστερών ιδεολόγων και ο μοναδικός πόλεμος στον οποίο επιδόθηκε ήταν να καταστρέψει ότι είχε χτίσει μέχρι τότε η συνεργασία της Ελληνικής εκκλησίας με την ΕΥΠ.


Αυτό το χάος της αόρατης ελληνικής πολιτικής σκηνής, δεν μπορεί να το βάλει σε τάξη κανένας θεός μα και κανένας δαίμονας. Είναι κατευθυνόμενο από τις μεγάλες δυνάμεις του εξωτερικού, στις οποίες η σημερινή κυβέρνηση έχει παραδώσει την εξουσία, ανίκανη να διαχειριστή τον όγκο των πληροφοριών και να καθοδηγήσει τους τηλεκατευθυνόμενους πράκτορες στον σωστό δρόμο που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο. Περιορίζεται μόνο στην προδοτική συμπεριφορά να βάζει φράγματα σε αυτούς που απειλούν να την ανατρέψουν και να παραδίδει τα κλειδιά στους πράκτορες ξένων χωρών, είτε Γάλων, είτε Αμερικάνων, είτε Αλβανών, φτάνει να υπόσχονται ότι θα ληστέψουν το εισόδημα του Έλληνα για να το τοποθετήσουν στις τσέπες μιας χρεοκοπημένης εξουσίας.

Είναι απαραίτητη η αναδιάρθρωση της κατανομής της εξουσίας στην χώρα για να σωθεί ότι έχει απομείνει. Απαιτείται ο διαχωρισμός της εκκλησίας από το κράτος, άμμεσα και χωρίς παζάρια. Απαιτείται η ένωση των ελληνικών εκκλησιών κάτω από ένα κυρίαρχο και καθαρά ελληνικό πατριαρχείο. Αν το οικουμενικό πατριαρχείο επιθυμεί να παραμείνει στην Κωνσταντινούπολη και τα μέλη του να είναι τούρκοι πολίτες, τότε πρέπει να δημιουργηθεί Πατριαρχείο στην Αθήνα που θα σκεπάσει υπό την εξουσία του την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τις Νέες Χώρες, (Μακεδονία και Θράκη) και εφόσον ο λαός της Κύπρου το επιθυμεί, ακόμα και την μεγαλόνησο.
Στην Ελλάδα, η ΕΥΠ πρέπει να περάσει υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης, σε ξεκάθαρα ελληνικά χέρια, όπου σύγχρονοι τεχνοκράτες στη βιοκυβερνητική και άξιοι πνευματικοί άνθρωποι θα την πλαισιώσουν και θα την κάνουν ανεξάρτητη από τις διάφορες εκκλησίες και ομάδες. Η ΕΥΠ πρέπει να ελέγχει αυτές τις ομάδες και όχι να ελέγχεται από αυτές.

Βασιλάκης Φ. Νεκτάριος 

Διαβαστε επίσης:

ΠΑΠΑΔΟΚΡΑΤΙΑ Β' - Παπαδοκρατία ή μια ελεύθερη ψυχή ;Δεν υπάρχουν σχόλια: