ταμα

Τα κείμενα που δημοσιεύω σε αυτή την σελίδα είναι αποτέλεσμα προσωπικής έρευνας. Αναφέρω πάντα κάποια βιβλιογραφία για τα σημαντικότερα θέματα. Η αναδημοσίευση των κειμένων είναι επιτρεπτή εφόσον γίνει αναφορά στην πηγή.


ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΛΛΗΝ ΑΣΕΒΗΣΚαλή ανάγνωση.


επικοινωνια: asamonas@hotmail.com

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ - ΑΘΕΙΑ -
PAPUS
ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

 Ως συνέπεια ενός κεφαλαιώδης σφάλματος, ο Γαλλικός Ελευθεροτεκτονισμός, παρασυρμένος εν αγνοία του από τους παράγοντες του εξωτερικού, αφέθηκε μα συρθεί στις πολιτικές συγκρούσεις. Του δείχθηκε το φόβητρο του κληρικαλισμού, έτσι όπως δείχνεται το κόκκινο πανί στον ταύρο. Υπερτονίστηκαν οι υλιστικές τάσεις των μελών του με το πρόσχημα ότι έτσι καθίστανται «ελεύθερα πνεύματα» και «λογικοί άνθρωποι», μεταξύ δε του κληρικαλισμού και του αθεϊσμού μεσολαβούσε μονάχα ένα σκαλοπάτι, το οποίο οι αφελείς το διέσχισαν σύντομα. Σε τι χρειαζόταν να μιλάνε γι’ αυτόν τον  «Μεγάλο Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος» που θα πρεπε να είναι το παράγωγο της «Αγνοιας και της Δεισιδαιμονίας»;
  Σε τι χρησίμευαν αυτά τα σύμβολα, «μάταια ενθυμήματα της εποχής της δουλείας και του σκοταδισμού»; Κι έτσι διέγραψαν τα Μ.Α.Τ.Σ. από τους πίνακες και τα διπλώματα τους, υποβάθμισαν δε τα σύμβολα έτσι ώστε να ταιριάζουν στη νοημοσύνη των θαμώνων των καφενείων που ήταν επιφορτισμένοι με την εξήγηση τους.

 Τα σχέδια του εξωτερικού πραγματοποιήθηκαν κατ’ αυτόν τον τρόπο. Αυτοί οι  «ελεύθεροι άνθρωποι», αυτά τα «όντα με λαμπρή και φωτισμένη λογική», παρουσιάστηκαν στον υπόλοιπο κόσμο ως ανόσιοι και ως άνθρωποι αρκετά ευτελείς ώστε να περιφρονούν το Μεγάλο Αρχιτέκτονα. Κι αμέσως, σε όλες τις Στοές του Σύμπαντος, έφτασε γρήγορα το μήνυμα σαν αστραπή και οι πόρτες κλείστηκαν, ως διά μαγείας, κατάμουτρα στους «ελεύθερους Γάλλους στοχαστές» που ήσαν αγανακτισμένοι γιατί εύρισκαν παντού «Τέκτονες ακόμα προσκολλημένους στα σφάλματα του παρελθόντος».
 Οι πονηροί Γάλλοι αφέθηκαν να παρασυρθούν σαν παιδιά. Οι σχέσεις τους με τις υπόλοιπες τεκτονικές συναθροίσεις του Σύμπαντος κόπηκαν κατά μέγα μέρος. Δεν έμενε παρά να κοπεί οριστικά κάθε θεσμός, απορρίπτοντας βιαίως ότι απέμενε από τον Σκωτισμό σε αυτήν την ίδια ατραπό.
 Η εξαφάνιση των θησαυροφυλάκων, που συνέβη εκείνη την στιγμή, κατέστρεψε ολοσχερώς το Σκωτικό Ύπατο Συμβούλιο που παρέδωσε τις Στοές του στην «Συμβολική Μεγάλη Σκωτική Στοά», στο κέντρο της ανταρσίας, και ίδρυσε έτσι την Μεγάλη Στοά της Γαλλίας, η οποία εξακολουθώντας πάντοτε να άγεται και να φέρεται κυρίως από συνομωσίες, έσπευσε να διαγράψει τον Μ.Α. ο οποίος συγκρατούσε ακόμα μερικούς αδελφούς στο εξωτερικό.
 Δεν έμεινα πια παρά μερικά μόνον Σκωτικά Περιστύλια και ελάχιστοι Άριοι Πάγοι ικανοί να διατηρήσουν τον θεσμό με τον Παγκόσμιο Τεκτονισμό, υπάρχουν δε αρκετοί οι οποίοι εργάζονται υπομονετικά για να καταστρέψουν αυτόν τον θεσμό.
 Ωστόσο, το αόρατο αγρυπνά. Οι Πεφωτισμένοι είναι αυτοί που έφτιαξαν τον Τεκτονισμό και διάλεξαν την Γαλλία ως ανώτερο κέντρο μέσα στο Ορατό όπως και μέσα στο Αόρατο. Οι Πεφωτισμένοι και πάλι είναι που θα σώσουν για μια ακόμα φορά του τυφλούς και τους κωφούς. Είθε τα μέλη του Υπάτου Σκωτικού Συμβουλίου που θα διαβάσουν αυτές τι ς γραμμές να στοχαστούν για λίγο και να ξεφύγουν, για ένα λεπτό, από την πεπερασμένη ατμόσφαιρα των προσωπικών διαφορών και των οικονομικών υποθέσεων.
Η σωτηρία του υπομονετικού έργου των προκατόχων τους βρίσκεται στα χέρια τους, ο δε ρόλος μας πρέπει να περιοριστεί στο να κρούσουμε το σήμα κινδύνου. Κατά τα υπόλοιπα, γνωρίζουν ήδη όλα αυτά τα πράγματα και δεν έχουμε να τους μάθουμε τίποτα. Μπορούμε να έχουμε πλήρη και ολοκληρωτική εμπιστοσύνη στη διόραση τους και τον πατριωτισμό τους.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΕΙΑ

 Σήμερα η αθεία είναι μια θρησκεία, υποστηριζόμενη από πολλές στοές. Οι άθεοι δεν πιστεύουν στον θεό αλλά πιστεύουν σε κάτι άλλο. Όπως οι χριστιανοί και οι μουσουλμάνοι που είναι μονο-θεϊστές, εκείνοι ως α-θειστές δεν διαφέρουν καθόλου από αυτούς αλλά ακολουθούν την δική τους παράδοση και είναι μάλιστα περισσότερο φανατικοί από τους θρησκευόμενους. Θεωρούν ότι είναι οι μόνοι που κατέχουν την αλήθεια, ενώ όλοι οι άλλοι είναι πλανεμένοι. Πιστεύουν ακριβώς όπως πιστεύει ένας Ορθόδοξος Χριστιανός, απλά έχουν διαφορετικό δόγμα.


1 σχόλιο:

Άθεος είπε...

Τι κουτοπονηριές και ανακρίβειες είναι αυτές...