ταμα

Τα κείμενα που δημοσιεύω σε αυτή την σελίδα είναι αποτέλεσμα προσωπικής έρευνας. Αναφέρω πάντα κάποια βιβλιογραφία για τα σημαντικότερα θέματα. Η αναδημοσίευση των κειμένων είναι επιτρεπτή εφόσον γίνει αναφορά στην πηγή.


ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΛΛΗΝ ΑΣΕΒΗΣΚαλή ανάγνωση.


επικοινωνια: asamonas@hotmail.com

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΚΕ ΩΣ ΕΛΛΗΝ - ΙΣΟΚΑΣΙΟΣ Συνηθίζουν να λένε οι χριστιανοί ότι ο ελληνισμός εξέπεσε από μόνος του και έλαβε τη σκυτάλη ο χριστιανισμός. Δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο και μετά οι Έλληνες καταδιώχθηκαν αμείλικτα. Μπορεί εύκολα κανείς να βρει τα διατάγματα εναντίον των Ελλήνων τα οποία εξέδωσαν οι χριστιανοί αυτοκράτορες και να διαβάσει τις ιστορίες για το γκρέμισμα των ναών. Οι ναοί δεν γκρεμίστηκαν μόνοι τους, ούτε οι  Έλληνες ιερείς αποχώρησαν οικιοθελώς.

 Μια ιστορία από τη χρονογραφία του Ιωάννη Μαλάλα, ο οποίος είναι χριστιανός ιστορικός, μου έκανε εντύπωση και την μεταφέρω εδώ, για να γνωρίσουμε πως αντιμετωπιζόταν ο Έλληνας από το χριστιανικό κατεστημένο.  Όταν βασίλευε ο Λέοντας συνελήφθη ο φιλόσοφος Ισοκάσιος εφόσον κατηγορήθη ως Έλληνας. Η καταγωγή του ήταν από την Κιλικία και οι πρόγονοι του ήταν κτήτορες της Αντιόχιας. Βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη όταν συνελήφθη και αφού του αφαιρέθηκε η περιουσία του, μεταφέρθηκε στην Χαλκηδόνα για να δικασθεί από τον άρχοντα Θεόφιλο. Ο Ιάκωβος ο αρχιγιατρός που ήταν φίλος με τον Βασιλέα κανόνισε ώστε ο Ισοκάσιος να μην δικασθεί στην επαρχία αλλά να μεταβεί ξανά στην Κωνσταντινούπολη και να δικασθεί από την σύγκλητο και έπαρχο των πραιτωρίων, γιατί ο Ισοκάσιος είχε μεγάλη περιουσία.

 Ο βασιλέας συμφώνησε και ο Ισοκάσιος μεταφέρθηκε να δικασθεί από τον έπαρχο των πραιτωρίων Πουσαίο. Έφεραν λοιπόν τον Έλληνα φιλόσοφο μπροστά του γυμνό και δεμένο πισθάγκωνα. Ο Πουσαίος του είπε: Βλέπεις τον εαυτό σου Ισοκάσιε σε τι κατάσταση κατέληξες. Καθώς είμαι άνθρωπος έπεσα σε ανθρώπινες συμφορές απάντησε ο Ισοκάσιος. Αφού άκουσε τα σχετικά με τον Ισοκάσιο, ο δήμος των Βυζαντίων, τον μετέφεραν στην μεγάλη εκκλησία, εκεί κατηχήθη και εφωτίσθη και του δόθηκε νέο χριστιανικό όνομα κι έπειτα τον έστειλαν πίσω στην πατρίδα του.  Η ιστορία αυτή του Ισοκάσιου μας δείχνει πως οι χριστιανοί χρησιμοποίησαν κάθε μέσο για να εξαφανίσουν τον ελληνισμό. Η καταδίκη των Ελλήνων και η εξόντωση τους, ο νηπιοβαπτισμός και η δια της βίας αλλαγή της θρησκείας των πολιτών, μετέτρεψαν την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία σε χριστιανική. Εγιναν πολλοί διωγμοί φιλοσόφων και χιλιάδες Έλληνες θανατώθηκαν από την ρομφαία της χριστιανικής αγάπης. Ο ιστορικός Ζώσιμος αναφέρει ότι οι καταδίκες των φιλοσόφων γινόταν από φθόνο και δεν ήταν φυσικά πράξεις δικαιοσύνης. «Πρώτος από τους γνωστούς για την φιλοσοφία καταδικάσθηκε ο Μάξιμος, έπειτα ο Φρυγίας Ιλάριος και ο Πατρίκιος ο Λυδός και ο Ανδρόνικος από την Καρία.  Ήταν όλοι αυτοί πολύ μορφωμένοι και εξαιτίας του φθόνου καταδικάστηκαν παρά για κάποια δίκαιη κατηγορία.»

-  Ήσαν δε ούτοι πάντες εις άκρον παιδείας ελεληθότες, και φθόνω μάλλον ή ψήφω δικαία κατακριθέντες.-


 Έτσι, μόνο και μόνο επειδή ήταν Έλληνες καταδικάσθηκαν σε θάνατο, οι πλούσιοι και οι μορφωμένοι, από το ρωμαϊκό ιερατείο. Για να σώσουν την ζωή τους, αν είχαν κάποιους γνωστούς μέσα στο παλάτι, μπορούσαν να βαπτιστούν, να κατηχηθούν και να φωτισθούν κι έτσι ως μετέχοντες της αληθείας Ορθόδοξοι, να ζήσουν ως πολίτες της χριστιανικής αυτοκρατορίας. Είναι λοιπόν βέβαιο ότι δια της βίας εκχριστιανίσθηκε ολοκληρωτικά η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία και καταδικάσθηκε ο ελληνισμός. Πρέπει να γίνει σαφές ότι καταδικάσθηκε ακόμα και ο χριστιανικός ελληνισμός. 

ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ Φ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Φυσικά δεν είναι ο Αγιος Πλάτων αλλά ο Σοφός Πλάτων. Οι χριστιανοί έκλεισαν την φιλοσοφική σχολή του Πλάτωνα, καταδίκασαν σε θάνατο χιλιάδες Πλατωνικούς φιλόσοφους, αλλά χωρίς Πλάτωνα και Αριστοτέλη δεν μπορούν να κάνουν.

Δημοσίευση σχολίου