ταμα

Τα κείμενα που δημοσιεύω σε αυτή την σελίδα είναι αποτέλεσμα προσωπικής έρευνας. Αναφέρω πάντα κάποια βιβλιογραφία για τα σημαντικότερα θέματα. Η αναδημοσίευση των κειμένων είναι επιτρεπτή εφόσον γίνει αναφορά στην πηγή.


ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΛΛΗΝ ΑΣΕΒΗΣ



Καλή ανάγνωση.


επικοινωνια: asamonas@hotmail.com

Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

324 Η ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ ( ΙΑΥΕ ) ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ

324 … Ευλογία Γιαχβέ … το αντίθετο της κατάρας ! 423



 Για την πλήρη ενημέρωση σας μπορείτε να διαβάσετε τα κείμενα μου στον Αναποδάρη για την κατάρα του Γιαχβε, αλλά και προτείνω να διαβάσετε τα κείμενα και τα βιβλία του Μιχάλη Καλόπουλου, δια να γνωρίσετε κι εσείς την αλήθεια. Η αλήθεια ελευθερώνει το νου από τα δεσμά της αυτοεξαπάτησης.






Στο κείμενο αυτό για πρώτη φορά χρησιμοποιώ τη γραφή ΙΑΥΕ για το όνομα του θεού Γιαχβε, καθώς διατηρεί και το τετραγράμματον. Σύμφωνα με τους περισσότερους μελετητές ο Γιαχβέ είναι κι αυτός ένας μεσογειακός θνήσκων και αναστηνόμενος θεός, ένας ΖΑ και Διόνυσσος, όπως φανερώνουν τα σύμβολα του. Ο ηλιακός πατριαρχικός θεός υπερίσχυσε μέσα στην μορφή του Διονυσιακού θεού και ο ήρωας ήλιος μεταμορφώθηκε σε πατριαρχικό θεό ζηλότυπο, ο οποίος δια της βίας υπερισχύει στη γη.

Στο κείμενο αυτό θα αναφερθώ στην ευλογία του θεού της παλαιάς διαθήκης, του λεγόμενου ζηλότυπου Γιαχωβά ή Σαββαώθ ή Αλλάχ, του ΙΑΥΕ ας πούμε. J  Γιατί μόνο κατανοώντας την ευλογία του θεού αυτού θα κατανοήσουμε και την κατάρα αλλά και το νόημα της εν τω κόσμω δραστηριότητας του.





 Ο Ιουδαϊκός μύθος θέλει τον θεό ΙΑΥΕ να είναι Εκείνος που υποσχέθηκε την γη στον Αβραάμ, έσωσε τους Ισραηλίτες από την σκλαβιά του Φαραώ και τους οδήγησε με την σαραντάχρονη πορεία στην έρημο με τον Μωυσή στην γη της επαγγελίας. Την γη ρέουσα γάλα και μέλι.  Η γη Χαναάν είναι η ευλογία και η εξορία, η διασπορά είναι η κατάρα. Σύμφωνα με την βίβλο κάθε Ιουδαίος λύει την κατάρα και λαμβάνει την ευλογία επιστρέφοντας στην γη Ισραήλ. Ποια είναι όμως η γη Ισραήλ; Είναι η γη της Παλαιστίνης; Είναι σύμφωνα με την παρούσα πραγματικότητα η εξουσία Σιών, ο ναός που εξουσιάζει τον ουρανό της γης. Εκεί επιστρέφει ο Ισραηλίτης ώστε να λάβει την ευλογία. Δεν είναι χώμα και πέτρες και θάμνοι αγκαθωτοί η γη Χαναάν, η γη της επιστροφής αλλά ουρανός, κορυφή Σιων εξουσιάζουσα την ζωή και την γη και το νερό και το πυρ.



Αυτή είναι η σιωνιστική φιλοσοφία της βίβλου, την οποία εφαρμόζουν όμως τόσοι λαοί του Ισραήλ, όπως χριστιανοί, μουσουλμάνοι και λοιπές του ΙΑΥΕ παρατάξεις. Η ευλογία του θεού του Ισραήλ είναι η κατάκτηση των εθνών και η διακυβέρνηση τους εν ράβδω σιδηρά.

  Στην βίβλο των Ιουδαίων δεν υπάρχει μέση οδός, είτε θα εκτελείς τις εντολές του ΙΑΥΕ, δηλαδή θα καταστρέφεις τους θεούς των εθνών ώστε να τους κυβερνάς δια του δόλου και της βίας, και άρα ευλογημένος, είτε θα καταστραφείς, θα εξοριστείς και θα υποφέρεις μέχρι θανάτου, επειδή δεν σκότωσες τον πλησίον σου, επειδή δεν κατέστρεψες τον αδερφό σου.

 Ο δολοφόνος του αδερφού του, ο Κάιν, είναι προστατευμένος από τον Κύριο. Ο Ιακώβ ο μεγάλος πατριάρχης των Ιουδαίων, κλέβει με δόλο τα πρωτοτόκια από τον αδερφό του Ησαύ. Ο Μωυσής σκοτώνει τον Αιγύπτιο, διατάζει την δολοφονία όλων όσων προσκύνησαν το μοσχάρι, τους απίστους στον ΙΑΥΕ… και με τη δύναμη του θεού που έφερε τις πληγές στον Φαραώ, θα λάβουν την γη των ειδωλολατρών.


«ο Κύριος θα σας φέρει στη χώρα που υποσχέθηκε στον Αβραάμ, για να σα δώσει πόλεις μεγάλες και καλές, τις οποίες δεν κτίσατε και οικίες γεμάτες απ’ όλα τα αγαθά, που δεν τα φέρατε εσείς και πηγάδια ανοιγμένα τα οποία δεν σκάψατε εσείς, αμπελώνες και ελαιώνες, τους οποίους εσείς δεν φυτέψατε (όμως)... δεν θα πάτε πίσω απ’ την λατρεία άλλων θεών» Δευτερ.6.10-14. 




 Αυτή είναι η ευλογία του ΙΑΥΕ, όποιος δολοφονεί τον εχθρό του, θα κατακτάει την πόλη του και θα κλέβει όλα τα υπάρχοντα του.

ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟ - 12o Κεφάλαιο
1  ΤΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΕΛΕΤΕ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΗΤΕ ΕΝ ΤΗ ΓΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΣΟΥ ΔΙΔΕΙ ΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΗΣ ΑΥΤΗΝ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΑΣ ΟΠΟΙΑΣ ΖΗΤΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ
ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΠΑΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΟΠΟΥ ΤΑ ΕΘΝΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΕΛΕΤΕ ΚΥΡΙΕΥΣΕΙ ΕΛΑΤΡΕΥΟΝ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΑΥΤΩΝ ΕΠΙ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΟΡΗ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΟΥΣ ΛΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΑΤΩ ΠΑΝΤΟΣ ΔΕΝΔΡΟΥ ΔΑΣΕΟΣ
3  ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΒΩΜΟΥΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΤΑΣ ΣΤΗΛΑΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΑΥΣΕΙ ΕΝ ΠΥΡΙ ΤΑ ΑΛΣΗ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΟΨΕΙ ΤΑ ΕΙΔΩΛΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΕΞΑΛΕΙΨΕΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΕΚ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΕΚΕΙΝΟΥ

Αυτά είναι λοιπόν τα προστάγματα του Γιαχωβά. Να καταστρέφουμε πάντα τους ναούς των εθνών που θα κατακτήσουμε. Να κατεδαφίσουμε τους βωμούς, να συντρίψουμε τα αγάλματα και τις στήλες, να κατακαύσουμε τα άλση, δηλαδή τα ιερά δαση. Φοβερός τύπος ο Γιαχωβας. Αλλά ακόμα φοβερότερες οι ορδές των μονοθεϊστών οι οποίοι σκόρπισαν την αλήθεια πάνω στη γη, με την μορφή κατάρας. Κατεδάφησαν τα ιερά των άλλων εθνών, συκοφάντησαν ως κακούς δαίμονες τους θεους τους, και τους εξόντωσαν ρίχνοντας την κατάρα του Γιαχωβα πάνω τους, κρατώντας για τον εαυτο τους την ευλογία! Κι ακόμα σήμερα την Κυριακή της ορθοδοξίας, αναθεματίζουν τους Έλληνες και όσους τα ελληνικά μαθήματα σπουδάζουνε! Γιατί ξέρετε δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την ευλογία του Γιαχωβά. Με την κατάρα σε βρίσκουνε πληγές και πεθαίνεις… αλλά με την ευλογία πρέπει να καταστρέψεις όλα τα έθνη, και να θερίζεις εκεί που δεν έσπειρες, να αντλείς νερό από πηγάδια που εσύ δεν άνοιξες… γιατί οι δούλοι του θεού τα άνοιξαν για σενα, κι έσπειραν για σένα, τον ευλογημένο.

 Μήπως αλήθεια δεν είναι ευτυχία κι ευτυχισμένη ετούτη η ζωή, να κερδίσεις από την εργασία σου, να φας από αυτό που θα δουλέψεις, να θερίσεις αυτό που έσπειρες και να πιείς νερό από το πηγαδι που άνοιξες; Μήπως αυτό δεν είναι η ευτυχία να ικανοποιηθείς από τον κόπο σου και να βλαστήσει ο κήπος σου και τ’ αμπελι σου! Και να ερχεται ο άλλος, με την αληθινή θρησκεία… και τον αληθινό θεό… τον αγαθό τον ένα… και να στα γκρεμίζει όλα…  ο σιωνιστής, ο δούλος του θεού του Ισραήλ !!! ο ευλογημένος, ο εκλεκτός  !!!


Ο θεός του Ισραήλ, δεν έχει αυστηρά ένα συγκεκριμένο λαό εκλεκτό. Ακόμα κι αν οι Ιουδαίοι υπήρξαν κάποτε οι αγαπημένοι του ΙΑΥΕ … τώρα έχουν καταλήξει μία μειονότητα παντού κι ένα μικρό κράτος. Οι Βρετανοί σιωνιστές υπήρξαν οι αρχηγοί του κόσμου, οι χριστιανοί σιωνιστές κυβερνούν και οι μουσουλμάνοι σιωνιστές κατέχουν την κορυφή του λόφου Σιών. Οι Ιουδαίοι έχουν πάψει από καιρό να είναι στην κορυφή του ΙΑΥΕ ως εκλεκτός λαός.




 Οι χριστιανοί λένε, την διαθήκη που έλαβαν από τον Μωυσή την έχασαν κι έσπασε όταν είδε ο προφήτης τους Ιουδαίους να λατρεύουν το μοσχάρι. Επιστολή Βαρνάβα

Οι μουσουλμάνοι λένε ότι εκείνους προστατεύει ο ΙΑΥΕ, διότι οι Ιουδαίοι έχασαν την ευμένεια του θεού τους και ποιος μπορεί να τους πει ότι ψεύδονται.

 Γιαχωβάδες, Μορμόνοι, Μεθοδιστές, Βρετανικό Ισραήλ… και άλλοι πολλοί προτεστάντες είναι όλοι στρατιές του ΙΑΥΕ εκλεκτοί απόστολοι του μοναδικού αληθινού θεού…

 Αγωνίζονται όλοι ετούτοι να λάβουν την ευλογία του μοναδικού εξουσιαστή, του ΙΑΥΕ, κατακτώντας τα άπιστα έθνη των ειδωλολατρών.

 Το ανόητο της Ιουδαϊκής υποθέσεως είναι ότι ο πιστός τω θεώ οφείλει να κατακτά τα έθνη, να κατασφάζει τους απίστους, και να τρώει από τους καρπούς της βίας. Ο θεός ΙΑΥΕ θεωρεί πως αυτός είναι ο τρόπος να γίνει παντού γνωστό το όνομα του, σε όλη τη γη και να τον τρέμουν όλοι. Ο φόβος και ο τρόμος είναι ο τρόπος επιβολής του ζηλότυπου θεού των Ιουδαίων, των απανταχού Ισραήλ και σπέρμα Αβραάμ.

Η ζηλοτυπία του ΙΑΥΕ κατάστρεψε τον ελληνορωμαϊκό πολιτισμό μέσω των μονοθεϊστών χριστιανών και μουσουλμάνων και οι κοινωνίες που δημιούργησε έχουν τον τέλειο τρόπο της αυτοκαταστροφής και της υποταγής.



 Ο μονοθεϊστής άνθρωπος διδάσκεται ότι όλα είναι στα χέρια του δικού τους αληθινού θεού και κάθε άπιστος είναι του διαβόλου. Η πεποίθηση αυτή αναπτύχθηκε κυρίως στην Περσία, επεκτάθηκε μέχρι την Ιουδαία και με τον χριστιανισμό απλώθηκε παντού σαν ασθένεια ανάμεσα στις κοινωνίες. Η θεραπεία της ασθένειας είναι η γνώση της αλήθειας και η έξοδος από την πλάνη του μονοθεϊσμού.

 Η αληθινή του μονοθεϊσμού συμβολή βρίσκεται μόνο στον μυητικό δρόμο του θεού  Ήλιου. Ο εσωτερικός ήλιος, εκείνος που σαν απόσπασμα του βασιλιά του σύμπαντος υπάρχει μέσα σε κάθε άνθρωπο, είναι ο μόνος αληθινός θεός και ο μόνος μέσω του οποίου μπορεί να επικοινωνήσει ο άνθρωπος με το πνεύμα. Η καρδιά είναι ο τόπος όπου λάμπει ο εσωτερικός ήλιος κι εκεί μέσα μπορεί να αναζητηθεί. Όταν τον εσωτερικό ήλιο τον προβάλεις έξω στο σύμπαν, δημιουργώντας ένα ηλιακό θεό άρχοντα του σύμπαντος κόσμου, στην πραγματικότητα τον απογυμνώνεις από την δύναμη του και τον μετατρέπεις σε ένα είδωλο. Ανάλογα την δύναμη της μορφής και του ονόματος που αποδίδεις σε ένα εξωτερικό θεό, ανάλογα την δύναμη και την μορφή της κατάρας, είναι και η δύναμη του θεού που ανακαλύπτεις εκεί έξω στον κόσμο των φαινομένων. Καμία δύναμη όμως ενός εξωτερικού θεού, δημιουργημένο από την φαντασία του ανθρώπου, δεν έχει την δύναμη του αόρατου και άμορφου θεού, ο οποίος κατοικεί στην καρδιά μέσα του ανθρώπου.



 Είναι φοβερή παραπλάνηση να θεωρηθεί το εγώ του φαινομενικού κόσμου ως ο εσωτερικός ήλιος. Το εγώ της μεταβαλλόμενης υλικής ύπαρξης είναι μία πλάνη και μόνο ο εσωτερικός άνθρωπος, εκείνος ο οποίος αποκαλύπτεται μέσω των σημείων και των πνευματικών τεχνών γενικά μπορεί να θεωρηθεί ως εικόνα του αληθινού εαυτού. Η δε σαρξ πλάνη και θάνατος και σημείο του Αδη.  Το εγώ, το οποίο έχει χτισθεί από τα ζεύγη των αντιθέτων στον φαινομενικό κόσμο, πρέπει να αποχωρήσει, να αναγνωρισθεί δηλαδή πως ο κόσμος των αντιθέτων είναι πλάνη, για να προκύψει η ενότητα εν τη αληθεία. Στην προσπάθεια αυτή ο άνθρωπος ο οποίος μυείται, λαμβάνει ως οδηγό ένα εκ των ηλιακών θεών και απορρίπτει όλους τους άλλους ή τελικά θεωρεί όλους τους θεούς σύμμαχους και φίλους. Όσο ο άνθρωπος ταυτίζεται με την αληθινή προσωπικότητα του, με την αληθινή προσωπικότητα του θεού του ήλιου… αναγνωρίζει σε όλους τους θεούς ένα μέρος του εαυτού του και σταματά πλέον να καταδιώκει τα κακά πνεύματα. Ο ήλιος που την αρχή σε οδηγεί με το φως του και σε ωθεί να απορρίψεις όλες τις άλλες θεότητες σε οδηγεί να ανακαλύψεις τον εαυτό σου παντού. Γιατί απορρίπτοντας την πλάνη, εμφανίζεται ο εσωτερικός κόσμος και ο ήλιος του εαυτού φωτίζει τα σύμπαντα και αποκαλύπτει τα μυστικά τους.



 Δοκώ πως οι λεγόμενοι μονοθεϊστές, πλανήθηκαν στην μύηση και υποχώρησαν μπροστά στην ματαιότητα, καταλήγοντας στην μαγεία του διχασμένου κόσμου των αντιθέτων. Είναι προγραμματισμένοι να μάχονται τους απίστους, εκτός του εκλεκτού εαυτού τους αλλά και εντός της φυλής τους, εφόσον κάποιος απιστεί και δεν καταστρέφει τα έθνη. Γιατί η καταστροφή των εθνών είναι το γενικό σύνθημα του ΙΑΥΕ και η πλήρης υποταγή τους στην κατάρα του. Εφόσον δεν βρούν κάποιο άπιστο τριγύρω, μια και τους δολοφονούν όλους κατά παράδοση, δολοφονούνται μεταξύ τους, χωρίζονται σε αιρέσεις και σφάζουν ο ένας τον άλλο για να γίνουν έτσι καθιερωμένοι στον Κύριο. Τέτοια μέγιστη ασθένεια την έχουν επιβάλλει ως θρησκεία της αλήθειας, υποτάσσοντας τον κόσμο σε μια πλάνη. Εξοντώνοντας τους αρχαίους λαούς και ονομάζοντας τις θρησκείες τους φρενοβλάβεια. Η αλήθεια όμως είναι ότι εκείνοι τρελάθηκαν και τα έβαλαν με τον κόσμο. Αυτοί οι μονοθεϊστές είναι οι φρενοβλαβείς οι οποίοι δια της βίας και του φόβου και της μαγείας θέλουν να επιβάλλουν την εξουσία τους επί της γης. Οι χριστιανοί έχουν αρκετά εκπολιτισθεί αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με τους μουσουλμάνους, αν και ο εκπολιτισμός των μονοθεϊστικών μορφωμάτων δεν μπορεί να θεωρηθεί μια ασφαλής κατάληξη. Είναι απαραίτητο να αναγνωσθούν τα κείμενα αυτά, όπως ακριβώς είναι, δηλαδή γραφές δαιμόνων… και όχι του αληθινού θεού μονάχα.



 Η υποταγή των βρεφών σε αυτόν τον δαίμονα, με την βάπτιση των χριστιανών ή την περιτομή των Ιουδαίων και των μουσουλμάνων, είναι μια ασεβής πράξη απέναντι στην φύση, την οποία κατηγορούν ως δαιμονική. Εκείνοι άγιοι και εκλεκτοί υπάρχουν έξω από τα ηθικά όρια της φύσεως, εφόσον μπορούν να σφάξουν και να φάνε όποιο αγαθό αρνί βρεθεί μπροστά τους. Να θυσιάσουν αίμα στον Κύριο και να φάνε και αυτοί.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ - ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΙΑΥΕ

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΟΝΑΧΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΞΟΡΚΙ

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ  - ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΘΕ ΠΛΑΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΕΩΣ 


ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ... 

ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ


Στην βιβλο εμφανιζεται 115 φορές η λέξη κατάρα ή καταραμένος ενώ μόνο 63 η λέξη ευλογία. 

Η ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΑΥΕ ξεκινά στο 28 κεφάλαιο του Δευτερονομίου. Συνεχίζει με την πολύ μεγαλύτερη κατάρα... 

ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟ - 28o Κεφάλαιο

1  ΚΑΙ ΕΑΝ ΥΠΑΚΟΥΗΣ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΦΩΝΗΝ ΚΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΟΥ ΔΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΗΣ ΝΑ ΚΑΜΝΗΣ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΕΝΤΟΛΑΣ ΑΥΤΟΥ ΤΑΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΓΩ ΠΡΟΣΤΑΖΩ ΕΙΣ ΣΕ ΣΗΜΕΡΟΝ ΘΕΛΕΙ ΣΕ ΥΨΩΣΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΥΠΕΡΑΝΩ ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ 2  ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΕΛΘΕΙ ΕΠΙ ΣΕ ΠΑΣΑΙ ΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑΙ ΑΥΤΑΙ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΣΙ ΣΕ ΕΥΡΕΙ ΕΑΝ ΥΠΑΚΟΥΣΗΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΦΩΝΗΝ ΚΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΟΥ
3  ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΣΘΑΙ ΕΝ ΤΗ ΠΟΛΕΙ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΣΘΑΙ ΕΝ ΤΩ ΑΓΡΩ 4  ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΡΠΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΛΙΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΠΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΣΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΠΟΣ ΤΩΝ ΚΤΗΝΩΝ ΣΟΥ ΑΙ ΑΓΕΛΑΙ ΤΩΝ ΒΟΩΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΙΜΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝ ΣΟΥ 5  ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΝ ΤΟ ΚΑΛΑΘΙΟΝ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΣΚΑΦΗ ΣΟΥ
6  ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΣΘΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΣΕΡΧΗΣΑΙ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΣΘΑΙ ΟΤΑΝ ΕΞΕΡΧΗΣΑΙ 7  ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙ ΣΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΜΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΦΘΩΣΙΝ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΣΟΥ ΑΠΟ ΜΙΑΣ ΟΔΟΥ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΕΞΕΛΘΕΙ ΕΠΙ ΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΠΤΑ ΟΔΩΝ ΘΕΛΟΥΣΙ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΟΥ 8  Ο ΚΥΡΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΕΞΑΠΟΣΤΕΛΛΕΙ ΕΠΙ ΣΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑΝ ΕΙΣ ΤΑΣ ΑΠΟΘΗΚΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΟΣΑ ΕΠΙΒΑΛΗΣ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΣΕ ΕΥΛΟΓΗΣΕΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΔΙΔΕΙ ΕΙΣ ΣΕ 9  Ο ΚΥΡΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΕΙΣ ΕΑΥΤΟΝ ΛΑΟΝ ΑΓΙΟΝ ΚΑΘΩΣ ΩΜΟΣΕ ΠΡΟΣ ΣΕ ΕΑΝ ΦΥΛΑΤΤΗΣ ΤΑΣ ΕΝΤΟΛΑΣ ΚΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΑΤΗΣ ΕΙΣ ΤΑΣ ΟΔΟΥΣ ΑΥΤΟΥ 10  ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΙΔΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΠΙΚΕΚΛΗΤΑΙ ΕΠΙ ΣΕ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΣΙ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΑΠΟ ΣΟΥ 11  ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΣΕ ΠΛΗΘΥΝΕΙ ΕΙΣ ΑΓΑΘΑ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΡΠΟΝ ΤΗΣ ΚΟΙΛΙΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΡΠΟΝ ΤΩΝ ΚΤΗΝΩΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΑ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΣΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΩΜΟΣΕ ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ ΝΑ ΔΩΣΗ ΕΙΣ ΣΕ 12  Ο ΚΥΡΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΕΙΣ ΣΕ ΤΟΝ ΑΓΑΘΟΝ ΘΗΣΑΥΡΟΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟΝ ΔΙΑ ΝΑ ΔΙΔΗ ΒΡΟΧΗΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΗΝ ΣΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟΝ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΝΑ ΕΥΛΟΓΗ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΧΕΙΡΩΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΔΑΝΕΙΖΕΙ ΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΕΘΝΗ ΣΥ ΔΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΔΑΝΕΙΖΕΣΘΑΙ 13  ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΕΦΑΛΗΝ ΚΑΙ ΟΥΧΙ ΟΥΡΑΝ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΣΘΑΙ ΜΟΝΟΝ ΥΠΕΡΑΝΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΣΘΑΙ ΥΠΟΚΑΤΩ ΕΑΝ ΥΠΑΚΟΥΣΗΣ ΕΙΣ ΤΑΣ ΕΝΤΟΛΑΣ ΚΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΟΥ ΤΑΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΓΩ ΠΡΟΣΤΑΖΩ ΕΙΣ ΣΕ ΣΗΜΕΡΟΝ ΝΑ ΦΥΛΑΤΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΗΣ 14  ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΕΚΚΛΙΝΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΓΩ ΠΡΟΣΤΑΖΩ ΕΙΣ ΕΣΑΣ ΣΗΜΕΡΟΝ ΔΕΞΙΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΙΑ ΝΑ ΥΠΑΓΗΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΛΛΩΝ ΘΕΩΝ ΔΙΑ ΝΑ ΛΑΤΡΕΥΣΗΣ ΑΥΤΟΥΣ 


ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟ - 7o Κεφάλαιο

1  ΟΤΑΝ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΣΕ ΦΕΡΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΗΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΥΠΑΓΕΙΣ ΔΙΑ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΗΣ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΕΚΔΙΩΞΗ ΕΘΝΗ ΠΟΛΛΑ ΑΠ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΧΕΤΤΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΓΕΣΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΜΟΡΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΝΑΝΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΕΡΕΖΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ Σ ΙΕΒΟΥΣΑΙΟΥΣ ΕΠΤΑ ΕΘΝΗ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΩΤΕΡΑ ΣΟΥ 2  ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΠΑΡΑΔΩΣΗ ΑΥΤΟΥΣ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΣΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΠΑΤΑΞΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΟΣ ΘΕΛΕΙΣ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΜΕΙ ΣΥΝΘΗΚΗΝ ΜΕΤ ΑΥΤΩΝ ΟΥΔΕ ΘΕΛΕΙΣ ΔΕΙΞΕΙ ΕΛΕΟΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ 3  ΟΥΔΕ ΘΕΛΕΙΣ ΣΥΜΠΕΝΘΕΡΕΥΣΕΙ ΜΕΤ ΑΥΤΩΝ ΤΗΝ ΘΥΓΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΔΩΣΕΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΥΙΟΝ ΑΥΤΟΥ ΟΥΔΕ ΤΗΝ ΘΥΓΑΤΕΡΑ ΑΥΤΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΛΑΒΕΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΥΙΟΝ ΣΟΥ 4  ΔΙΟΤΙ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΥΙΟΥΣ ΣΟΥ ΑΠ ΕΜΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΣΙ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΕΞΑΦΘΗ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΥΤΑ ΘΕΛΕΙ ΣΕ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΕΙ 5  ΑΛΛ ΟΥΤΩ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΜΕΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΩΜΟΥΣ ΑΥΤΩΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΘΕΛΕΤΕ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΣΗ ΑΥΤΩΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΤΑΚΟΨΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΑΥΤΩΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΥΣΕΙ ΕΝ ΠΥΡΙ 6  ΕΠΕΙΔΗ ΣΥ ΕΙΣΑΙ ΛΑΟΣ ΑΓΙΟΣ ΕΙΣ ΚΥΡΙΟΝ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΣΟΥ ΣΕ ΕΞΕΛΕΞΕ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΔΙΑ ΝΑ ΗΣΑΙ ΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΛΑΟΣ ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΠΑΡΑ ΠΑΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: