ταμα

Τα κείμενα που δημοσιεύω σε αυτή την σελίδα είναι αποτέλεσμα προσωπικής έρευνας. Αναφέρω πάντα κάποια βιβλιογραφία για τα σημαντικότερα θέματα. Η αναδημοσίευση των κειμένων είναι επιτρεπτή εφόσον γίνει αναφορά στην πηγή.


ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΛΛΗΝ ΑΣΕΒΗΣ



Καλή ανάγνωση.


επικοινωνια: asamonas@hotmail.com

Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

ΕΤΕΡΟΣ ΕΓΩ - 220 - 284

 


– Τι εστί φίλος;
– Έτερος εγώ.

 

Τι είναι φίλος; Αυτός που είναι ο άλλος σου εαυτός, όπως το 220 με το 284.

Τι ενώνει άραγε τους αριθμούς 220 και 284; Οι αριθμοί αυτοί είναι φίλοι γιατί ο ένας καθρεφτίζεται μέσα στον άλλο.

Για να κατανοήσουμε την προαναφερθείσα σχέση ας υπολογίσουμε το άθροισμα των γνησίων διαιρετών τους.

Έχουμε:

Οι γνήσιοι διαιρέτες του 220 είναι οι: 1, 2, 4, 5, 10, 11, 20, 22, 44, 55 και 110

Όμοια του 284 είναι οι: 1, 2, 4, 71 και 142

Αν προσθέσουμε τους αντίστοιχους διαιρέτες των δύο αριθμών προκύπτει:

Το άθροισμα διαιρετών 220 είναι: 1 + 2 + 4 + 5 + 10 + 11 + 20 + 22 + 44 + 55 + 110 = 284

Όμοια του 284 είναι: 1 + 2 + 4 + 71 + 142 = 220

Το άθροισμα των γνησίων διαιρετών του 220 ισούται με 284, ενώ το άθροισμα των γνησίων διαιρετών του 284 ισούται με 220.

Δυο αριθμοί ονομάζονται φίλιοι, αν ο πρώτος ισούται με το άθροισμα των γνήσιων διαιρετών του δεύτερου και αντίστροφα.

Αυτή η σχέση μεταξύ των αριθμών είναι ικανή για να θεωρήσουν οι Πυθαγόρειοι αυτούς τους αριθμούς ως “φίλιους”, δηλαδή ως “αγαπημένους”. 

Σίγουρα δεν είναι τυχαία η αναφορά του Πυθαγόρα στους φίλιους αριθμούς. Αυτό γιατί ο αριθμός 284 δεν είναι ένας τυχαίος αριθμός αλλά ο αριθμός που συμβολίζει τον θεό.

Η λέξη ΘΕΟΣ είναι 9+5+70+200 = 284

Το ίδιο συμβαίνει με την λέξη ΑΓΑΘΟΣ = 284

και την λέξη ΑΓΙΟΣ = 284

 Οπότε αδέρφια μου ο ένας φίλος είναι ο θεός, το 284.

Το 220 όμως ποιος είναι; Ετερος εγώ; Κάποιος άλλος εαυτός; Ισόψυχος και φιλάδελφος;

Η λέξεις που έχουμε στο 220 είναι ΟΛΟΝ και ΚΟΙΝΟ ή ακόμα και ΟΙΚΟΝ.

Το ΟΛΟΝ είναι ο ΟΙΚΟΣ του θεου, είναι το ΚΟΙΝΟ σε όλους σώμα.

Δεν υπάρχει θεός χωρίς το σώμα, χωρις την ύλη, χωρίς να συμμετέχει στην ολότητα. Αυτό το υλικό σώμα είναι ο οικος του θεου. Πνεύμα και σάρκα, θεός και όλον, 284 και 220, έτερος εγώ, ο ένας είναι ο εαυτός του άλλου. Η σχεση είναι φιλική, είναι μια σχέση αγάπης και αλληλοσυμπλήρωσης.



Εμείς οι εν σαρκί άνθρωποι ζούμε την ολότητα, το 220 αλλά δεν αναγνωρίζουμε τον φίλο μας, τον άλλο μας εαυτό, τον θεϊκό. Μας το έχουν απαγορεύσει οι μονοθεϊστες. Είμαστε λένε δούλοι του θεού. Δεν είμαστε παιδιά του. Δεν είμαστε φίλοι του. Ο λεγόμενος Χριστός όμως είπε ότι είναι φίλος και όχι αφέντης γιατί μόνο ο φίλος σου λέει την αλήθεια και όχι ο αφέντης.

 «Ταῦτα λελάληκα ὑμῖν ἵνα ἡ χαρὰ ἡ ἐμὴ ἐν ὑμῖν μείνῃ καὶ ἡ χαρὰ ὑμῶν πληρωθῇ. αὕτη ἐστὶν ἡ ἐντολὴ ἡ ἐμή, ἵνα ἀγαπᾶτε ἀλλήλους καθὼς ἠγάπησα ὑμᾶς. μείζονα ταύτης ἀγάπην οὐδεὶς ἔχει, ἵνα τις τὴν ψυχὴν αὐτοῦ θῇ ὑπὲρ τῶν φίλων αὐτοῦ. ὑμεῖς φίλοι μού ἐστε, ἐὰν ποιῆτε ὅσα ἐγὼ ἐντέλλομαι ὑμῖν. οὐκέτι ὑμᾶς λέγω δούλους, ὅτι ὁ δοῦλος οὐκ οἶδε τί ποιεῖ αὐτοῦ ὁ κύριος· ὑμᾶς δὲ εἴρηκα φίλους, ὅτι πάντα ἃ ἤκουσα παρὰ τοῦ πατρός μου ἐγνώρισα ὑμῖν. οὐχ ὑμεῖς με ἐξελέξασθε, ἀλλ’ ἐγὼ ἐξελεξάμην ὑμᾶς, καὶ ἔθηκα ὑμᾶς ἵνα ὑμεῖς ὑπάγητε καὶ καρπὸν φέρητε, καὶ ὁ καρπὸς ὑμῶν μένῃ, ἵνα ὅ,τι ἂν αἰτήσητε τὸν πατέρα ἐν τῷ ὀνόματί μου, δῷ ὑμῖν. ταῦτα ἐντέλλομαι ὑμῖν, ἵνα ἀγαπᾶτε ἀλλήλους» (᾿Ιωάννου ιε´ 11-17)

Δηλαδή· «Σᾶς εἶπα αὐτά, ὥστε ἡ χαρά ἡ δική μου νά εἶναι μέσα σας, κι ἡ χαρά σας νά εἶναι ὁλοκληρωμένη. Αὐτή εἶναι ἡ δική μου ἐντολή· νά ἀγαπᾶτε ὁ ἕνας τόν ἄλλον, ὅπως ἐγώ σᾶς ἀγάπησα. Κανείς δέν ἔχει μεγαλύτερη ἀγάπη ἀπό ἐκεῖνον πού θυσιάζει τή ζωή του γιά χάρη τῶν φίλων του. ᾿Εσεῖς, εἶστε φίλοι μου, ἄν κάνετε αὐτά πού σᾶς παραγγέλλω ἐγώ. Δέ σᾶς ὀνομάζω πιά δούλους, γιατί ὁ δοῦλος δέν ξέρει τί κάνει ὁ κύριός του. ᾿Εσᾶς ὅμως σᾶς ὀνόμασα φίλους, γιατί σᾶς ἔκανα γνωστά ὅλα ὅσα ἄκουσα ἀπό τόν Πατέρα μου. Δέ μέ διαλέξατε ἐσεῖς, ἀλλά ἐγώ σᾶς διάλεξα καί σᾶς ὅρισα νά πᾶτε καί νά καρποφορήσετε, κι ὁ καρπός σας νά εἶναι μόνιμος. ῞Ωστε, ὅ,τι ζητήσετε ἀπό τόν Πατέρα, στό ὄνομά μου νά σᾶς τό δώσει. Αὐτή τήν ἐντολή σᾶς δίδω· νά ἀγαπᾶτε ὁ ἕνας τόν ἄλλον».

  Οπότε ακομα και στον χριστιανισμό δεν έχουμε ένα θεό με τους δούλους του αλλά ένα Υιό του Θεου και θεό, φίλο των ανθρώπων. Ο ελληνιστης βασιλιάς είναι θεός αλλά και φίλος του ανθρώπου και όχι ζηλότυπος μοχθηρός τύραννος. Είναι ετερος εγω.

 Μόνο όταν αναγνωρίσεις μέσα σου τον Αγαπημένο θα έχεις ξεκινήσει την ουράνια φιλία.

ΤΟ ΟΝ 220 ειναι αυτο που δεν είναι θεός αλλά το παν ότι υπάρχει στην ύλη, χθόνιος Αδης, μορφή σκοτεινή του Διός, αδερφος. 


ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ - ΕΛΛΗΝ ΑΣΕΒΗΣ




ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ

Αριθμολογικη αναλυση φίλιων αριθμών

Το 284 είναι ο θεός. Είναι όμως και 14 και 5 τελικά, όταν προστεθουν οι αριθμοι που τον αποτελουν. 2+8+4=14 1+4=5 Ο αριθμός πέντε είναι πνευματικός, είναι το πέμπτο στοιχείο το αιθερικο. Η κινηση του είναι σύμφωνα με τον Αριστοτέλη κυκλική γιατί είναι η νοητική ουσία. Το ον είναι εις εαυτόν επιστρεπτικόν. Αυτή είναι η κυκλική κίνηση του πέντε, όπως 5 Χ 5 = 25 

 Το 220 είναι  2+2=4 τέσσερα. Είναι ο εν σαρκί θεός Διόνυσος, είναι το Όλον στο τώρα στην ύλη. Από το τέσσερα στο πέντε, περνάμε από το υλικό στο πνευματικό. Ό άνθρωπος ενώνεται με το θεϊκό.

Η πρόοδος από το 4 στο 5 είναι η ένωση του Διονύσου με τον Απόλλωνα, η ένωση των χθόνιων δυνάμεων του σκότους με τις ουράνιες δυνάμεις του φωτός. Αυτό το πετυχαίνει ο εν σαρκί άνθρωπος 220 γνωρίζοντας τον 284 τον νηφάλιο αγαπημένο φωτεινό οδηγό, τον αθάνατο αιθερικό του εαυτό, ο οποίος απλώς τυχαίνει να κατοικεί το ίδιο σώμα με εμας. Του Διός παιδιά είμαστε όλοι. 

Ποιός είμαι εγώ; Ο παρατηρητης είμαι εγώ. Όταν ο άνθρωπος γνωρίσει την αλήθεια, έχει ήδη οπισθοχωρησει στην θέση του παρατηρητη. Ο δρων θεός αναλαμβανει τα ηνία της ζωής.







Δεν υπάρχουν σχόλια: