ταμα

Τα κείμενα που δημοσιεύω σε αυτή την σελίδα είναι αποτέλεσμα προσωπικής έρευνας. Αναφέρω πάντα κάποια βιβλιογραφία για τα σημαντικότερα θέματα. Η αναδημοσίευση των κειμένων είναι επιτρεπτή εφόσον γίνει αναφορά στην πηγή.


ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΛΛΗΝ ΑΣΕΒΗΣΚαλή ανάγνωση.


επικοινωνια: asamonas@hotmail.com

Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ Η ΠΟΡΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΒΙΒΛΟ

και έσονται οι δύο εις σάρκα μίαν, και, ους ο Θεός συνέζευξεν, άνθρωπος μη χωριζέτω, ο τον θεράποντα σου Αβραάμ ευλογήσας, και διανοίξας μήτραν Σάρρας, και πατέρα πλήθους εθνών ποιήσας. Η δραστηριότητα του "θεράπων του θεού Αβραάμ" και της γυναίκας του ή αδερφής του Σάρρας, δεν προσφέρει το καλύτερο παράδειγμα για να αναφερθεί σε ένα γάμο. Αυτά είναι όμως λεπτομέρειες για τους χριστιανούς. Εχουμε μεγαλύτερα προβλήματα.  

 Ευλόγησον Δέσποτα. Του Κυρίου Σαβαώθ δεηθώμεν.

  Σε προηγούμενη δημοσίευση έγραψα για την τελετή της βαπτίσεως όπου ο ιερέας προσπαθεί να βγάλει τον διάβολο μέσα από το βρέφος και να βάλει τον Χριστό !  Δημοσίευσα και τους εξορκισμούς του Αγίου Κυπριανού, του Μέγα Βασιλείου και του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου. Σε αυτή εδώ την δημοσίευση θα αναφερθώ στην τελετή του μυστηρίου του Γάμου και τις αναφορές για την Θαμάρ, τον Αβραάμ και την Σάρρα.

  Ο ελληνικός γάμος είναι μοναδικός στον δυτικό κόσμο γιατί χαρακτηρίζεται από την μονογαμία. Οι Εβραίοι ήταν πολυγαμικοί, εφόσον παντρεύονται πολλές γυναίκες. Το ίδιο έκαναν και οι Πέρσες.  Οι Αιγύπτιοι αρχικά ήταν μητριαρχικοί και οι γυναίκες έπαιρναν πολλούς άνδρες. Μόνο οι Έλληνες έπρεπε να χωρίσουν την γυναίκα τους για να πάρουν μια νέα γυναίκα. Αυτό το έθιμο ακολούθησαν και οι χριστιανοί οι οποίοι από την αρχή αρνήθηκαν όλα τα Ιουδαϊκά έθιμα. Η καταδίωξη όμως των Ελλήνων και των Ελλήνων χριστιανών, δηλαδή των Αρειανών και άλλων αιρετικών, επέβαλε την εβραϊκή μυθολογία ώστε όλες οι τελετές της εκκλησίας να είναι αυστηρά προϊόντα της βίβλου. Η βίβλος όμως είναι η εβραϊκή μυθολογία, οι διηγήσεις της οποίας είναι μακριά από κάθε έννοια του σύγχρονου πολιτισμού και μάλιστα του ελληνικού πολιτισμού. Η πορνεία και η αιμομιξία είναι το αγαπημένο σπορ των αγίων πατριαρχών και αυτά μπορείτε να τα μελετήσετε στα βιβλία πολλών συγγραφέων που αναφέρονται στην αλήθεια, όπως του κυρίου Καλόπουλου.

  Πόσοι Έλληνες γνωρίζουν τι διαβάζουν οι ιερείς στην ακολουθία του γάμου και πόσοι γνωρίζουν ποιος είναι αλήθεια ο Αβραάμ και ποια είναι η Θάμαρ; Ας δούμε λοιπόν ποια είναι η ευλογία των χριστιανών για τα ζευγάρια των ελλήνων.

δια δακτυλιδίου η αλήθεια της Θαμάρ εφανερώθη, αν βέβαια ο παπάς έλεγε δια δακτυλιδίου η πορνεία της Θαμάρ εφανερώθη δεν θα έλεγε ψέματα... διαβάστε την διασκεδαστικη ιστορία της θαμάρ, αλλά μην σκεφτεστε ότι αυτο το είπε ο Παπάς στον γάμο σας !!!!!!

ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΕΠΙ ΜΝΗΣΤΡΟΙΣ ήτοι  ΑΡΡΑΒΩΝΟΣ

 Δια δακτυλιδίου εδόθη εξουσία τω Ιωσήφ εν Αιγύπτω, διά δακτυλιδίου εδοξάσθη Δανιήλ εν χώρα Βαβυλώνος, δια δακτυλιδίου εφανερώθη η αλήθεια της Θαμάρ.

 Αυτά διαβάζονται στην ακολουθία του αρραβώνα. Ποιά είναι όμως η Θαμάρ και ποια είναι η αλήθεια της, στο όνομα της οποίας αρραβωνίζονται οι δούλοι του θεού χριστιανοί; Λοιπόν η Θαμάρ είναι η νύφη του Ιούδα, γιού του Ιακώβ. Ο Ιούδας αυτός είχε τρείς γιούς, τον Ηρ, τον Αυνάν, ναι τον γνωστό εκ του αυνανισμού, και τον Σηλά. Η Θαμάρ αρχικά παντρεύτηκε τον Ηρ. Εκείνος όμως ήταν κακός απέναντι στον Θεό, ο λόγος δεν αναφέρεται στην βίβλο και ο θεός τον σκότωσε, πράγμα όχι σπάνιο για τον θεό της βίβλου.
 Σύμφωνα με το Εβραϊκό έθιμο η Θαμάρ έπρεπε να παντρευτεί τον δεύτερο γιό του Ιούδα, για να δώσει έτσι παιδιά στον νεκρό αδερφό. Ο Αυνάν όμως που έλαβε την Θαμάρ ως γυναίκα, εκσπερμάτωνε στο έδαφος γιατί δεν ήθελε να τεκνοποιήσει. Ο θεός, που δουλειά δεν είχε, αλλά παρακολουθούσε την συνεύρεση, θύμωσε με τον Αυνάν και τον σκότωσε. Τότε η Θαμάρ έμεινε μόνη και ο πεθερός της ο Ιούδας της είπε: πήγαινε κορίτσι μου στους γονείς σου να μείνεις, γιατί ο τρίτος μου γιος είναι πολύ μικρός και άμα μεγαλώσει θα τον παντρευτείς. Η Θαμάρ ντύθηκε τα ρούχα της χηρείας και έμεινε στο σπίτι των γονιών της.

 Ο καιρός πέρασε, αλλά ο Ιούδας δεν σκεφτόταν  να δώσει τον μικρό του γιο στην Θαμάρ. Φοβόταν φυσικά ότι όπως έχασε ήδη δυό γιούς από αυτή την γυναίκα, και αυτός για κάποιο ανεξήγητο λόγο θα πέθαινε από το χέρι του θεού. Όταν η Θαμάρ έμαθε ότι ο πεθερός της πλησίαζε στην περιοχή, καθώς είχε καταλάβει ότι δεν θα της έδινε τον μικρό του γιό, έβγαλε τα ρούχα της χηρείας και ντύθηκε σαν πόρνη. Κάλυψε το πρόσωπο της και πήγε στο σταυροδρόμι από όπου θα περνούσε ο Ιούδας. Ο άγιος εκείνος πατριάρχης των χριστιανών, εκεί που βάδιζε αμέριμνος με την σκέψη του αγαθού θεού στο νου, συνάντησε την πόρνη στο δρόμο του. Όχι δεν ήταν πειρασμός αυτός αλλά θείο δώρο εξ ουρανού που του έστειλε ο Κύριος Σαβαώθ. Άφησε με να εισέλθω μέσα σου, δηλαδή να σε αυτώσω, είπε ο Ιούδας στην πόρνη. Να σε αφήσω πάτερ αλλά τι θα μου δώσεις, διότι τζάμπα δουλειά δεν γίνεται. Θα σου δώσω ένα αρνί, της είπε ο Ιούδας. Σύμφωνοι, αλλά αρνί δεν βλέπω να κουβαλάς, δώσε μου το δακτυλίδι σου και την ράβδο σου και όταν μου φέρεις το αρνί, τα παίρνεις πίσω. Και εισήλθε ο Ιούδας μέσα της, δηλαδή την αύτωσε, και ικανοποιήθηκε σφόδρα. Μέγας είσαι Κύριε είπε ο Ιούδας φεύγοντας και θαυμαστά τα έργα σου, για ένα αρνί μια χαρά ήταν.

 Έπειτα έστειλε με ένα φίλο του το αρνί στην πόρνη αλλά εκείνος πόρνη δεν βρήκε. Ρώτησε στο χωριό και του είπαν ότι πόρνη δεν στάθηκε σε αυτό τον τόπο. Επέστρεψε εκείνος με το αρνί στον Ιούδα και είπε, δεν την βρήκα. Εγώ πάντως το καθήκον μου το έκανα, τώρα γλιτώσαμε και το αρνί. Αλλά μη λες και τίποτα και γίνουμε όνειδος, δηλαδή ρεζίλι.

 Μετά από τρεις μήνες, μαθαίνει νέα ο Ιούδας, ότι η νύφη του η Θάμαρ είναι γκαστρωμένη και έχει ήδη κοιλιά φουσκωμένη. Έφριξαν οι χωριανοί και ειδοποίησαν τον Ιούδα ότι η νύφη του είναι μια πόρνη. Δεν νομίζω να είναι από το άγιο πνεύμα είπε ο Ιούδας. Είδε κανείς κανένα περιστέρι εκεί κοντά; Σίγουρα είναι πόρνη και πρέπει να καταδικαστεί σε θάνατο. Αφού όλοι αυτοί οι αναμάρτητοι αποφάσισαν να κάψουν την πόρνη, η καταδικασμένη φώναξε του πεθερού της, και τίνος είναι αυτό το δακτυλίδι; Για πες;

 Ο άγιος άνθρωπος Ιούδας άνοιξε τα μάτια του και δεν πίστευε σε αυτό που έβλεπε. Δίκιο έχει η πουτάνα, είπε ο γέροντας. Γιατί έπρεπε να της είχα δώσει το μικρό μου γιό. Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια της Θαμάρ. Για ακόμα μία φορά το δίκαιο της πόρνης υπερισχύει στο χριστιανικό μυστήριο.

Και συ νυμφη μεγαλύνθητι ως η Σάρρα και ευφράνθητι ως η Ρεβέκα και πληθυνθητι ως η Ραχήλ ... Η ακολουθία του γάμου ευλογεί του Έλληνες να ζησουν όπως ο Αβραάμ και η Σάρρα, ο  Ισαάκ και η Ρεβέκα, ο  Ιακώβ και η Ραχήλ,  η Θαμάρ και ο πεθερός της !!! πάντα βέβαια εις το όνομα του Αγίου Κυρίου Σαβαώθ. 

Αλλά ας μη σταματήσουμε εδώ, ας συνεχίσουμε το θείο μυστήριο του χριστιανικού γάμου.

ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΩΜΑΤΟΣ ήτοι ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ

Ένεκεν γαρ τούτου καταλείψει άνθρωπος τον πατέρα αυτού και την μητέρα αυτού, και προσκολληθήσεται τη ίδια γυναικί, και έσονται οι δύο εις σάρκα μίαν, και, ους ο Θεός συνέζευξεν, άνθρωπος μη χωριζέτω, ο τον θεράποντα σου Αβραάμ ευλογήσας, και διανοίξας μήτραν Σάρρας, και πατέρα πλήθους εθνών ποιήσας,

 Αυτά διαβάζονται στην ακολουθία του γάμου των δούλων του θεού χριστιανών. Όμως ποιος είναι ο θεράπων Αβραάμ και ποιος διένυξε την μήτρα της Σάρρας, είναι ένα ερώτημα που μπορεί να απαντηθεί μελετώντας την αγία γραφή.


 Έγινε κάποτε λιμός και κατέβηκε ο Αβραάμ στην Αίγυπτο. Όταν πλησίαζε στην Αίγυπτο είπε ο Αβραάμ στη γυναίκα του, γυναίκα ξέρω ότι είσαι όμορφη και μόλις σε δουν οι Αιγύπτιοι θα πούνε ότι η γυναίκα του είναι, να τον σκοτώσουμε και να την πάρουμε. Εμένα έτσι θα με σκοτώσουν και σένα θα σε περιποιηθούν,  δεόντως, μόνο να τους πεις ότι είσαι αδελφή μου. Μπήκαν λοιπόν στην Αίγυπτο και είδαν την Σάρρα οι Αιγύπτιοι ότι ήταν πολύ όμορφη και  την πήγαν αμέσως στον Φαραώ. Ο Φαραώ έδωσε στον Αβραάμ για την Σάρρα πρόβατα και καμήλες και μουλάρια και δούλους.  Επαθε όμως ο Φαραώ ζημιές από τον θεό εξαιτίας της Σάρρας και κατάλαβε ότι κάτι κακό έχει συμβεί και κάλεσε τον Αβραάμ λέγοντας. Γιατί μου τόκανες αυτό και δεν μου είπες ότι είναι γυναίκα σου; Γιατί μου είπες ότι είναι αδερφή σου; Και την πήρα γυναίκα για μένα και να τώρα που είναι τελικά γυναίκα σου. Πάρε την και τρέχα μακριά.


Η Οσία Σάρρα.

 Φεύγοντας από την Αίγυπτο ο Αβραάμ πήγε στην Συρία, στην πόλη Γεραρα. Φυσικά επειδή φοβήθηκε μην τον σκοτώσουν κατέφυγε ξανά στην ίδια δοκιμασμένη πρακτική, η οποία όχι μόνο εφύλαξε την ζωή του αλλά και του πρόσφερε αρκετό κέρδος. Ο Βασιλεύς Αβιμέλεχ που έμαθε για την όμορφη Σάρρα, έστειλε και την πήραν στο παλάτι. Το βράδυ όμως είδε στον ύπνο του τον θεό να του λέει ότι η γυναίκα εκείνη ήταν παντρεμενη και θα έκανε αμαρτία να πηγαινε μαζί της και θα κινδύνευε μάλιστα να πεθάνει. Ο Αβιμέλεχ είπε ότι είναι δίκαιος και  πως ο Αβραάμ του είπε, αδελφή μου είναι, και η Σάρρα του είπε αδελφός μου είναι. Γι αυτό είπε ο θεός, επειδή είσαι δίκαιος σε φύλαξα από το κακό του είπε ο θεός σε αυτή την πολύ όμορφη συζητηση που είχαν μέσω του ονείρου.

 Το επόμενο κιόλας πρωί ο Αβιμέλεχ παραπονέθηκε στον Αβραάμ. Γιατί μου το έκανες αυτό; Δεν υπάρχει θεός δίκαιος σε αυτόν τον τόπο; Αλήθεια σου είπα επέμεινε ο Αβραάμ, η Σάρρα είναι αδερφή μου από  τον πατέρα μου, αλλά όχι από την μητέρα μου και την έκανα γυναίκα μου και της είπα πως όπου και να πηγαίνουμε να λέει ότι είναι αδερφή μου. (Ωστόσο είναι γυναίκα σου και σε παρακαλω σταμάτα τις δικαιολογίες, προφήτης άνθρωπος.) Ο Αβιμέλεχ επέστρεψε την Σάρρα στον Αβραάμ και του έδωσε μάλιστα δύο χιλιάδες δραχμές και πρόβατα και ακήμλες και μουλάρια και δούλους. Ιδού είπε στην Σάρρα έδωσα στον αδερφό σου δυό χιλιάδες δραχμές για την τιμή του προσώπου σου και να λές την αλήθεια.


Και που είσαι; Είπαμε. Αδερφή μου είσαι.

 Δυό χιλιάρικα κοστολόγησε την Σάρρα ο Αβιμέλεχ. Ο Αβραάμ εκτός από προφήτης είχε και δεύτερη δραστηριότητα να κερδοφορεί από την αδερφή του την Σάρρα. Αυτός είναι ο μέγας πατριάρχης των χριστιανών και στο όνομα του παντρεύονται όλοι οι χριστιανοί στην εκκλησία, γι αυτό και βλέπουν καλιμέντο.

 Θεωρώ σωστό να σεβόμαστε τις παραδόσεις των λαών αλλά πρώτα απόλα πρέπει να σεβόμαστε την αλήθεια και την λογική. Είναι απαράδεκτο να θεωρούνται οι ελληνικοί μύθοι άξιοι περιφρόνησης και οι Εβραϊκοί μύθοι  άξιοι λατρείας και σεβασμού. Μετά από χιλιάδες χρόνια γραπτής ιστορίας, ο άνθρωπος έχει το δικαίωμα να απαιτεί να σεβόμαστε πρώτα τη νοημοσύνη μας.
 Γνωρίσαμε λοιπόν το δακτυλίδι της Θαμάρ, την έντιμη εργασία της Σάρρας, και  θυμούμαστε το χρίσμα της πόρνης, στην μνημη της οποίας γίνεται τη μεγάλη Τετάρτη στο πατριαρχείο η Παρασκευή του αγίου μύρου. Βλέπουμε δηλαδή ότι ο χριστιανισμός έχει μια ιδιαίτερη αγάπη στις πόρνες. Δεν γνωρίζω το λόγο για τον οποίο κακολογούν την θεά Αφροδίτη οι χριστιανοί εφόσον εκείνοι υπερβαίνουν κάθε ιερόδουλη της αρχαιότητας και σέβονται από ότι φαίνεται τον θεσμό της πορνείας.
 Μακάριοι οι φτωχοί τω πνεύματι. Αλλά είπαμε ρε παιδιά φτωχοί αλλά όχι κενοί. Για τούτο οι Έλληνες οφείλουν να αναβιώσουν τελετές ελληνικές, γεμάτες από τα γέλια και την χαρά της Αφροδίτης και την ιερότητα της Ηρας. Ας διαβάζουν τουλάχιστον κάποιες ευχές στα νέα ελληνικά καθαρές από αστειότητες που αξίζουν τον χλευασμό μας.

αλληλούια αλληλούια αλληλούια
Ησαία χόρευε, η Παρθένος έσχεν εν γαστρί, και έτεκεν Υιόν τον Εμμανουήλ, Θεόν τε και άνθρωπον, Ανατολή όνομα αυτώ, ον μεγαλύνοντες, την Παρθένον μακαρίζομεν.

ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ Φ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ Δείτε εδώ σε αυτό το βίντεο πως αντιδρούν οι χριστιανοί ιερείς και θεολόγοι όταν αντιμετωπίζουν την αλήθεια. Ο Βαγγελης Μπεξης και άλλοι ελληνοκεντρικοί ρωτάνε για το δακτύλιο της Θαμάρ τον θεολόγο Μουστάκη και τον ιερέα ... παπάΤσάκαλο.


Από την Αγία Γραφή οι πληροφορίες, απλά μεταφράζω τα κείμενα. 


ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ
ΕΚΔΟΣΙΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΤΑ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΩΝ Ο΄:

12. 10 Καὶ ἐγένετο λιµς π τς γς, κα κατέβη Αβραµ ες Αγυπτον παροικσαι κε, τι νίσχυσεν λιµς π τς γς. 11 γένετο δ νίκα γγισεν Αβραµ εσελθεν ες Αγυπτον, επεν Αβραµ Σαρα τγυναικ ατο Γινώσκω γ τι γυν επρόσωπος ε· 12 σται ον ς ν δωσίν σε ο Αγύπτιοι, ροσιν τι Γυν ατο ατη, κα ποκτενοσίν µε, σ δ περιποιήσονται. 13 επν ον τι δελφατο εµι, πως ν ε µοι γένηται δι σέ, κα ζήσεται ψυχή µου νεκεν σο. 14 γένετο δ νίκα εσλθεν Αβραµ ες Αγυπτον, δόντες ο Αγύπτιοι τν γυνακα τι καλ ν σφόδρα, 15 κα εδον ατν ο ρχοντες Φαραω κα πνεσαν ατν πρς Φαραω κα εσήγαγον ατν ες τν οκον Φαραω· 16 κα τ Αβραµ ε χρήσαντο δι. ατήν, κα γένοντο ατ πρόβατα κα µόσχοι κα νοι,παδες κα παιδίσκαι, µίονοι κα κάµηλοι. 17 κα τασεν θες τν Φαραω τασµος µεγάλοις καπονηρος κα τν οκον ατο περ Σαρας τς γυναικς Αβραµ. 18 καλέσας δ Φαραω τν Αβραµ επεν Τί τοτο ποίησάς µοι, τι οκ πήγγειλάς µοι τι γυνή σού στιν; 19 να τί επας τι δελφή µού στιν; κα λαβον ατν µαυτ ες γυνακα. κα νν δο γυνή σου ναντίον σου· λαβν πότρεχε. 20 κα νετείλατο Φαραω νδράσιν περ Αβραµ συµπροπέµψαι ατν κα τν γυνακα ατο κα πάντα, σα ν ατ, κα Λωτ µετ. ατο.

Gen 20:1
Κα κίνησεν κεθεν Αβρααµ ες γν πρς λίβα κα κησεν ν µέσον Καδης κα ν µέσον Σουρ κα παρκησεν ν Γεραροις. 2 επεν δ Αβρααµ περ Σαρρας τς γυναικς ατο τι δελφή µού ἐστιν· φοβήθη γρ επεν τι Γυνή µού στιν, µήποτε ποκτείνωσιν ατν ο νδρες τς πόλεως δι.ατήν. πέστειλεν δ Αβιµελεχ βασιλες Γεραρων κα λαβεν τν Σαρραν. 3 κα εσλθεν θες πρς Αβιµελεχ ν πν τν νύκτα κα επεν δο σ ποθνσκεις περ τς γυναικός, ς λαβες, ατη δέ στιν συνκηκυα νδρί. 4 Αβιµελεχ δ οχ ψατο ατς κα επεν Κύριε, θνος γνοον καδίκαιον πολες; 5 οκ ατός µοι επεν δελφή µού στιν; κα ατή µοι επεν δελφός µού στιν. ν καθαρ καρδίᾳ κα ν δικαιοσύν χειρν ποίησα τοτο. 6 επεν δ ατ θες καθ. πνον Κγὼ ἔγνων τι ν καθαρ καρδίᾳ ποίησας τοτο, κα φεισάµην γώ σου το µ µαρτεν σε ες µέ· νεκεν τούτου οκ φκά σε ψασθαι ατς. 7 νν δ πόδος τν γυνακα τ νθρώπ, τι προφήτης στν κα προσεύξεται περ σο κα ζήσ· ε δ µ ποδίδως, γνθι τι ποθαν σ καπάντα τ σά. 8 κα ρθρισεν Αβιµελεχ τ πρω κα κάλεσεν πάντας τος παδας ατο καὶ ἐλάλησεν πάντα τ ῥήµατα τατα ες τ τα ατν, φοβήθησαν δ πάντες ο νθρωποι σφόδρα. 9 κα κάλεσεν Αβιµελεχ τν Αβρααµ κα επεν ατ Τί τοτο ποίησας µν; µή τι µάρτοµεν ες σέ,
τι πήγαγες π. µ κα π τν βασιλείαν µου µαρτίαν µεγάλην; ργον, οδες ποιήσει, πεποίηκάς µοι. 10 επεν δ Αβιµελεχ τ Αβρααµ Τί νιδν ποίησας τοτο; 11 επεν δ Αβρααµ Επα γάρ ρα οκ στιν θεοσέβεια ν τ τόπ τούτ, µέ τε ποκτενοσιν νεκεν τς γυναικός µου. 12 κα γρ ληθς δελφή µού στιν κ πατρός, λλ. οκ κ µητρός· γενήθη δέ µοι ες γυνακα. 13 γένετο δ νίκα ξήγαγέν µε θες κ το οκου το πατρός µου, κα επα ατ Ταύτην τν δικαιοσύνην ποιήσεις π. µέ· ες πάντα τόπον, ο ἐὰν εσέλθωµεν κε, επν µ τι δελφός µού ἐστιν. 14 λαβεν δ Αβιµελεχ χίλια δίδραχµα πρόβατα κα µόσχους κα παδας κα παιδίσκας καὶ ἔδωκεν τ Αβρααµ κα πέδωκεν ατ Σαρραν τν γυνακα ατο. 15 κα επεν Αβιµελεχ τΑβρααµ δο γ µου ναντίον σου· ο ἐάν σοι ρέσκ, κατοίκει. 16 τ δ Σαρρα επεν δοδέδωκα χίλια δίδραχµα τ δελφ σου· τατα σται σοι ες τιµν το προσώπου σου κα πάσαις τας µετ σο· κα πάντα λήθευσον. 17 προσηύξατο δ Αβρααµ πρς τν θεόν, κα ἰάσατο θες τν Αβιµελεχ κα τν γυνακα ατο κα τς παιδίσκας ατο, κα τεκον· 18 τι συγκλείων  συνέκλεισεν κύριος ξωθεν πσαν µήτραν ν τ οκ το Αβιµελεχ νεκεν Σαρρας τς γυναικς Αβρααµ.

ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΕΚ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΑΡΧΕΤΥΠΟΥ

ΓΕΝΕΣΙΣ 12

10  ΕΓΕΙΝΕ ΔΕ ΠΕΙΝΑ ΕΝ ΤΗ ΓΗ ΤΑΥΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΗ Ο ΑΒΡΑΜ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟΝ ΔΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΙΚΗΣΗ ΕΚΕΙ ΔΙΟΤΙ Η ΠΕΙΝΑ ΗΤΟ ΒΑΡΕΙΑ ΕΝ ΤΗ ΓΗ
11  ΚΑΙ ΟΤΕ ΕΠΛΗΣΙΑΖΕ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟΝ ΕΙΠΕ ΠΡΟΣ ΣΑΡΑΝ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΥΤΟΥ ΙΔΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΓΥΝΗ ΕΥΕΙΔΗΣ
12  ΘΕΛΕΙ ΣΥΜΒΗ ΛΟΙΠΟΝ ΩΣΤΕ ΚΑΘΩΣ ΣΕ ΙΔΩΣΙΝ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΕΙΠΕΙ ΓΥΝΗ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΣΙ ΦΟΝΕΥΣΕΙ ΕΜΕ ΣΕ ΔΕ ΘΕΛΟΥΣΙ ΦΥΛΑΞΕΙ ΖΩΣΑΝ
13  ΕΙΠΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΔΕΛΦΗ ΜΟΥ ΔΙΑ ΝΑ ΓΕΙΝΗ ΚΑΛΟΝ ΕΙΣ ΕΜΕ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΛΑΧΘΗ Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΔΙΑ ΣΕ
14  ΚΑΙ ΟΤΕ ΕΙΣΗΛΘΕΝ Ο ΑΒΡΑΜ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟΝ ΕΙΔΟΝ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΟΤΙ ΗΤΟ ΩΡΑΙΑ ΣΦΟΔΡΑ
15  ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ ΕΙΔΟΝ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΕΠΗΝΕΣΑΝ ΑΥΤΗΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΦΑΡΑΩ ΚΑΙ ΕΛΗΦΘΗ Η ΓΥΝΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΟΙΚΙΑΝ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ
16  ΤΟΝ ΔΕ ΑΒΡΑΜ ΜΕΤΕΧΕΙΡΙΣΘΗΣΑΝ ΚΑΛΩΣ ΔΙ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ ΒΟΑΣ ΚΑΙ ΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΟΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΗΛΟΥΣ
17  ΚΑΙ ΕΠΕΦΕΡΕΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΠΙ ΤΟΝ ΦΑΡΑΩ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝ ΑΥΤΟΥ ΠΛΗΓΑΣ ΜΕΓΑΛΑΣ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΣΑΡΑΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΣ ΤΟΥ ΑΒΡΑΜ
18  ΕΚΑΛΕΣΕ ΔΕ Ο ΦΑΡΑΩ ΤΟΝ ΑΒΡΑΜ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΕΚΑΜΕΣ ΕΙΣ ΕΜΕ ΔΙΑ ΤΙ ΔΕΝ Μ ΕΦΑΝΕΡΩΣΑΣ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΗ ΣΟΥ
19  ΔΙΑ ΤΙ ΕΙΠΑΣ ΑΔΕΛΦΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΕΛΑΒΟΝ ΑΥΤΗΝ ΕΙΣ ΕΜΑΥΤΟΝ ΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΙΔΟΥ Η ΓΥΝΗ ΣΟΥ ΛΑΒΕ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΥΠΑΓΕ
20  ΚΑΙ ΔΙΩΡΙΣΕΝ Ο ΦΑΡΑΩ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΡΟΕΠΕΜΨΑΝ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΣΑ ΕΙΧΕ

ΓΕΝΕΣΙΣ Κ

«9  ΚΑΙ ΕΚΑΛΕΣΕΝ Ο ΑΒΙΜΕΛΕΧ ΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ ΤΙ ΕΠΡΑΞΑΣ ΕΙΣ ΗΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΕΠΡΑΞΑ ΕΙΣ ΣΕ ΩΣΤΕ ΕΠΕΦΕΡΕΣ ΕΠ ΕΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΝ ΜΟΥ ΑΜΑΡΤΙΑΝ ΜΕΓΑΛΗΝ ΕΠΡΑΞΑΣ ΕΙΣ ΕΜΕ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΑΧΘΗ ΚΑΙ ΕΙΠΕΝ Ο ΑΒΙΜΕΛΕΧ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ ΤΙ ΕΙΔΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΑΞΗΣ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟΥΤΟ 11  ΚΑΙ ΕΙΠΕΝ Ο ΑΒΡΑΑΜ ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΩ ΕΙΠΟΝ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΟΣ ΘΕΟΥ ΕΝ ΤΩ ΤΟΠΩ ΤΟΥΤΩ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΣΙ ΜΕ ΦΟΝΕΥΣΕΙ ΔΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ 12  ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΩΣ ΑΔΕΛΦΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΥΓΑΤΗΡ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΑΛΛ ΟΥΧΙ ΘΥΓΑΤΗΡ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΕΙΝΕ ΓΥΝΗ ΜΟΥ 13  ΚΑΙ ΟΤΕ ΜΕ ΕΚΑΜΕΝ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΞΕΛΘΩ ΕΚ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΟΝ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ ΤΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΑΡΙΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΜΕΙ ΕΙΣ ΕΜΕ ΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΤΟΠΟΝ ΟΠΟΥ ΑΝ ΥΠΑΓΩΜΕΝ ΛΕΓΕ ΠΕΡΙ ΕΜΟΥ ΟΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ 14  ΚΑΙ ΕΛΑΒΕΝ Ο ΑΒΙΜΕΛΕΧ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ ΒΟΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩΚΕΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ ΚΑΙ ΑΠΕΔΩΚΕΝ ΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΣΑΡΡΑΝ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΥΤΟΥ 15  ΚΑΙ ΕΙΠΕΝ Ο ΑΒΙΜΕΛΕΧ ΙΔΟΥ Η ΓΗ ΜΟΥ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΣΟΥ ΚΑΤΟΙΚΗΣΟΝ ΟΠΟΥ ΣΟΙ ΑΡΕΣΚΕΙ 16  ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΑΡΡΑΝ ΕΙΠΕΝ ΙΔΟΥ ΕΔΩΚΑ ΧΙΛΙΑ ΑΡΓΥΡΙΑ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟΝ ΣΟΥ ΙΔΟΥ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΣΕ ΣΚΕΠΗ ΤΩΝ ΟΦΘΑΛΜΩΝ ΠΡΟΣ ΠΑΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΠΑΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΥΤΩΣ ΑΥΤΗ ΕΠΕΠΛΗΧΘΗ»


ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΜΑΡ

ΓΕΝΕΣΙΣ - 38o Κεφάλαιο
1  ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟΝ ΚΑΤΕΒΗ Ο ΙΟΥΔΑΣ ΑΠΟ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΕΤΡΑΠΗ ΠΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΝ ΤΙΝΑ ΟΔΟΛΛΑΜΙΤΗΝ ΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟΝ ΕΙΡΑ
2  ΚΑΙ ΕΙΔΕΝ ΕΚΕΙ Ο ΙΟΥΔΑΣ ΤΗΝ ΘΥΓΑΤΕΡΑ ΤΙΝΟΣ ΧΑΝΑΝΑΙΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΟΥΑ ΚΑΙ ΕΛΑΒΕΝ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΕΙΣΗΛΘΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ
3  Η ΔΕ ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΚΑΙ ΕΓΕΝΝΗΣΕΝ ΥΙΟΝ ΚΑΙ ΕΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ ΗΡ
4  ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΔΕ ΠΑΛΙΝ ΚΑΙ ΕΓΕΝΝΗΣΕΝ ΥΙΟΝ ΚΑΙ ΕΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ ΑΥΝΑΝ
5  ΕΓΕΝΝΗΣΕ ΔΕ ΠΑΛΙΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΝ ΥΙΟΝ ΚΑΙ ΕΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ ΣΗΛΑ ΗΤΟ ΔΕ Ο ΙΟΥΔΑΣ ΕΝ ΧΑΣΒΙ ΟΤΕ ΕΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΥΤΟΝ
6  ΚΑΙ ΕΛΑΒΕΝ Ο ΙΟΥΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΣ ΤΟΝ ΗΡ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΤΟΚΟΝ ΑΥΤΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΗΝ ΘΑΜΑΡ
7  Ο ΗΡ ΔΕ Ο ΠΡΩΤΟΤΟΚΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ ΕΣΤΑΘΗ ΚΑΚΟΣ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΘΑΝΑΤΩΣΕΝ ΑΥΤΟΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ
8  ΕΙΠΕ ΔΕ Ο ΙΟΥΔΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΥΝΑΝ ΕΙΣΕΛΘΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΥΜΦΕΥΘΗΤΙ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΣΟΝ ΣΠΕΡΜΑ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟΝ ΣΟΥ
9  ΑΛΛ Ο ΑΥΝΑΝ ΗΞΕΥΡΕΝ ΟΤΙ ΤΟ ΣΠΕΡΜΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕΝ ΕΙΣΘΑΙ ΙΔΙΚΟΝ ΤΟΥ ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ ΟΤΕ ΕΙΣΗΡΧΕΤΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΑΥΤΟΥ ΕΞΕΧΥΝΕΝ ΕΠΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΔΙΑ ΝΑ ΜΗ ΔΩΣΗ ΣΠΕΡΜΑ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟΝ ΑΥΤΟΥ
10  ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΕΠΡΑΤΤΕΝ ΕΦΑΝΗ ΚΑΚΟΝ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΟΘΕΝ ΕΘΑΝΑΤΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟΝ
11  ΚΑΙ ΕΙΠΕΝ Ο ΙΟΥΔΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΑΜΑΡ ΤΗΝ ΝΥΜΦΗΝ ΑΥΤΟΥ ΚΑΘΟΥ ΧΗΡΑ ΕΝ ΤΩ ΟΙΚΩ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΣΟΥ ΕΩΣΟΥ ΣΗΛΑ Ο ΥΙΟΣ ΜΟΥ ΓΕΙΝΗ ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΟΤΙ ΕΛΕΓΕ ΜΗΠΩΣ ΑΠΟΘΑΝΗ ΚΑΙ ΟΥΤΟΣ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΑΥΤΟΥ ΥΠΗΓΕ ΛΟΙΠΟΝ Η ΘΑΜΑΡ ΚΑΙ ΚΑΤΩΚΗΣΕΝ ΕΝ ΤΩ ΟΙΚΩ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΑΥΤΗΣ
12  ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΛΛΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΕΘΑΝΕΝ Η ΘΥΓΑΤΗΡ ΤΟΥ ΣΟΥΑ Η ΓΥΝΗ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΑΡΗΓΟΡΗΘΗ Ο ΙΟΥΔΑΣ ΑΝΕΒΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΕΥΤΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝ ΑΥΤΟΥ ΕΙΣ ΘΑΜΝΑ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΑΥΤΟΥ ΕΙΡΑ Ο ΟΔΟΛΛΑΜΙΤΗΣ
13  ΚΑΙ ΑΝΗΓΓΕΙΛΑΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΑΜΑΡ ΛΕΓΟΝΤΕΣ ΙΔΟΥ Ο ΠΕΝΘΕΡΟΣ ΣΟΥ ΑΝΑΒΑΙΝΕΙ ΕΙΣ ΘΑΜΝΑ ΔΙΑ ΝΑ ΚΟΥΡΕΥΣΗ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΑΥΤΟΥ
14  Η ΔΕ ΑΠΕΚΔΥΘΕΙΣΑ ΤΑ ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΗΡΕΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΕΣΚΕΠΑΣΘΗ ΜΕ ΚΑΛΥΜΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΤΥΛΙΧΘΗ ΚΑΙ ΕΚΑΘΙΣΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΟΔΟΝ ΤΗΝ ΕΝ ΤΗ ΟΔΩ ΤΗΣ ΘΑΜΝΑ ΔΙΟΤΙ ΕΙΔΕΝ ΟΤΙ ΕΓΕΙΝΕ ΜΕΓΑΛΟΣ Ο ΣΗΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΔΟΘΗ ΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
15  ΚΑΙ ΟΤΕ ΕΙΔΕΝ ΑΥΤΗΝ Ο ΙΟΥΔΑΣ ΕΝΟΜΙΣΕΝ ΑΥΤΗΝ ΠΟΡΝΗΝ ΔΙΟΤΙ ΕΙΧΕ ΚΕΚΑΛΥΜΜΕΝΟΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟΝ ΑΥΤΗΣ
16  ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΔΟΝ ΕΤΡΑΠΗ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΕΙΠΕΝ ΑΦΕΣ ΜΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΩ ΠΡΟΣ ΣΕ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΓΝΩΡΙΣΕΝ ΟΤΙ ΗΤΟ Η ΝΥΜΦΗ ΑΥΤΟΥ Η ΔΕ ΕΙΠΕ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΜΟΙ ΔΩΣΕΙ ΔΙΑ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΗΣ ΠΡΟΣ ΕΜΕ
17  Ο ΔΕ ΕΙΠΕΝ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΣΟΙ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΡΙΦΙΟΝ ΑΙΓΩΝ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΙΜΝΙΟΥ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΕΙΠΕ ΜΟΙ ΔΙΔΕΙΣ ΕΝΕΧΥΡΟΝ ΕΩΣΟΥ ΝΑ ΣΤΕΙΛΗΣ ΑΥΤΟ
18  Ο ΔΕ ΕΙΠΕ ΤΙ ΕΝΕΧΥΡΟΝ ΝΑ ΣΟΙ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΔΕΡΡΑΙΟΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΑΒΔΟΝ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΝ ΤΗ ΧΕΙΡΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΔΩΚΕΝ ΑΥΤΑ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΕΙΣΗΛΘΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΑΒΕΝ ΕΞ ΑΥΤΟΥ
19  ΜΕΤΑ ΤΑΥΤΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣΑ ΑΝΕΧΩΡΗΣΕ ΚΑΙ ΑΠΕΚΔΥΘΕΙΣΑ ΤΟ ΚΑΛΥΜΜΑ ΑΥΤΗΣ ΕΝΕΔΥΘΗ ΤΑ ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΗΡΕΙΑΣ ΑΥΤΗΣ
20  Ο ΔΕ ΙΟΥΔΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΕΡΙΦΙΟΝ ΤΩΝ ΑΙΓΩΝ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΟΔΟΛΛΑΜΙΤΟΥ ΔΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟ ΕΝΕΧΥΡΟΝ ΕΚ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΣ ΠΛΗΝ ΔΕΝ ΕΥΡΗΚΕΝ ΑΥΤΗΝ
21  ΚΑΙ ΗΡΩΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΑΥΤΗΣ ΛΕΓΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΡΝΗ ΗΤΙΣ ΗΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΟΔΟΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΟΙ ΔΕ ΕΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΣΤΑΘΗ ΕΔΩ ΠΟΡΝΗ
22  ΚΑΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑΝ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΔΕΝ ΕΥΡΗΚΑ ΑΥΤΗΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΕΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΣΤΑΘΗ ΕΔΩ ΠΟΡΝΗ
23  ΚΑΙ ΕΙΠΕΝ Ο ΙΟΥΔΑΣ ΑΣ ΕΧΗ ΑΥΤΑ ΔΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΕΙΝΩΜΕΝ ΟΝΕΙΔΟΣ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΕΣΤΕΙΛΑ ΤΟ ΕΡΙΦΙΟΝ ΤΟΥΤΟ ΣΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΥΡΗΚΑΣ ΑΥΤΗΝ
24  ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΑΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΝΗΓΓΕΙΛΑΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑΝ ΛΕΓΟΝΤΕΣ ΘΑΜΑΡ Η ΝΥΜΦΗ ΣΟΥ ΕΠΟΡΝΕΥΘΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΙΔΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΟΣ ΕΚ ΠΟΡΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΠΕΝ Ο ΙΟΥΔΑΣ ΦΕΡΕΤΕ ΑΥΤΗΝ ΕΞΩ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΤΑΚΑΥΘΗ
25  ΚΑΙ ΟΤΕ ΕΦΕΡΕΤΟ ΕΞΩ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΝΘΕΡΟΝ ΑΥΤΗΣ ΛΕΓΟΥΣΑ ΕΚ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΑ ΕΙΜΑΙ ΕΓΓΥΟΣ ΚΑΙ ΕΙΠΕΝ ΕΤΙ ΓΝΩΡΙΣΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΦΡΑΓΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΔΕΡΡΑΙΟΝ ΚΑΙ Η ΡΑΒΔΟΣ ΑΥΤΗ
26  ΚΑΙ Ο ΙΟΥΔΑΣ ΕΓΝΩΡΙΣΕΝ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΕΙΠΕΝ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΑ ΕΜΟΥ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΔΩΚΑ ΑΥΤΗΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΣΗΛΑ ΤΟΝ ΥΙΟΝ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΤΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΓΝΩΡΙΣΕΝ ΑΥΤΗΝ
27  ΚΑΙ ΚΑΘ ΟΝ ΚΑΙΡΟΝ ΕΜΕΛΛΕ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΗ ΙΔΟΥ ΔΙΔΥΜΑ ΕΝ ΤΗ ΚΟΙΛΙΑ ΑΥΤΗΣ
28  ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΓΕΝΝΑ ΤΟ ΕΝ ΕΠΡΟΒΑΛΕΝ ΕΞΩ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑ ΚΑΙ Η ΜΑΙΑ ΛΑΒΟΥΣΑ ΕΔΕΣΕΝ ΕΠΙ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑ ΑΥΤΟΥ ΝΗΜΑ ΚΟΚΚΙΝΟΝ ΛΕΓΟΥΣΑ ΟΥΤΟΣ ΕΞΗΛΘΕ ΠΡΩΤΟΣ
29  ΚΑΙ ΚΑΘΩΣ ΕΣΥΡΕΝ ΟΠΙΣΩ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑ ΑΥΤΟΥ ΙΔΟΥ ΕΞΗΛΘΕΝ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΠΕ ΠΟΙΟΝ ΧΑΛΑΣΜΟΝ ΕΚΑΜΕΣ ΕΠΙ ΣΕ ΑΣ ΗΝΑΙ Ο ΧΑΛΑΣΜΟΣ ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ ΕΚΑΛΕΣΘΗ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ ΦΑΡΕΣ
30  ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΕΞΗΛΘΕΝ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΑΥΤΟΥ ΟΣΤΙΣ ΕΙΧΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟΝ ΝΗΜΑ ΕΠΙ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΕΚΑΛΕΣΘΗ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ ΖΑΡΑ

Τα περιστατικά και τα ονόματα είναι αληθινά και πολύ γνωστά στον θεό.

ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ Φ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
Δημοσίευση σχολίου