ταμα

Τα κείμενα που δημοσιεύω σε αυτή την σελίδα είναι αποτέλεσμα προσωπικής έρευνας. Αναφέρω πάντα κάποια βιβλιογραφία για τα σημαντικότερα θέματα. Η αναδημοσίευση των κειμένων είναι επιτρεπτή εφόσον γίνει αναφορά στην πηγή.


ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΛΛΗΝ ΑΣΕΒΗΣΚαλή ανάγνωση.


επικοινωνια: asamonas@hotmail.com

Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ΖΗΛΟΤΥΠΟΣ ΓΙΑΧΒΕ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΒΟΛΑΝΟΙ

Οι μουσουλμανοι συμφωνα με τον μύθο τους καταγονται απο τον Αβραάμ μεσω του Ισμαήλ τον γιό της δουλας του Αβραάμ Αγαρ, γι αυτο λεγονται και Ισμαηλίτες ή Αγαρηνοί. Κι όμως μισουν τα αδερφια τους, τους Εβραίους διότι το μίσος διδαχτηκαν απο τον πνεύμα του Γιαχωβα. 


 Την εποχή που ο άνθρωπος εξερευνά τα μακρινά άστρα και η επιστήμη μας έχει δώσει το δικαίωμα να ζούμε μια πρωτόγνωρη τεχνολογική επανάσταση, από τις οθόνες των τηλεοράσεων μας βλέπουμε αποκεφαλισμούς ανθρώπων και καταστροφές των αρχαίων ναών και των μουσείων. Είναι μια φοβερή αντίθεση αυτή η πραγματικότητα του τεχνολογικά ανεπτυγμένου ανθρώπου αλλά ακόμα υπόδουλου στα πιο άγρια ένστικτα του.

 Ποιος ευθύνεται για αυτή την πνευματική κατάσταση του σημερινού ανθρώπου; Είναι προφανές ότι οι θρησκείες είναι αυτές οι οποίες τον καθοδηγούν σε αυτή την άγρια συμπεριφορά.  Δείτε τι γράφει η ιερή και θεόπνευστη γραφή των Ιουδαίων και των χριστιανών.  «Αφού ο Κύριος και θεός σου παραδώσει την πόλη, θα δολοφονήσεις όλα τα αρσενικά με μαχαίρι και τις γυναίκες, τα βρέφη και τα ζώα όσα βρίσκονται στην πόλη θα τα πάρεις ως λάφυρα και θα τρέφεσαι από τα λάφυρα των εχθρών σου τα οποία ο Κύριος ο θεός σου, έδωσε σε σένα

Δευτερονομιον 20. 13  ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΠΑΡΑΔΩΣΗ ΑΥΤΗΝ ΕΙΣ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΣΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΠΑΤΑΞΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ ΑΥΤΗΣ ΕΝ ΣΤΟΜΑΤΙ ΜΑΧΑΙΡΑΣ  14  ΤΑΣ ΔΕ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΕΦΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΣΑ ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΝ ΤΗ ΠΟΛΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΛΑΦΥΡΑ ΑΥΤΗΣ ΘΕΛΕΙΣ ΛΑΒΕΙ ΕΙΣ ΣΕΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΤΡΩΓΕΙ ΤΑ ΛΑΦΥΡΑ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΣΟΥ ΟΣΑ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΕΔΩΚΕΝ ΕΙΣ ΣΕ.

  Αυτά γράφει το βιβλίο του θεού. Ποιος μιλάει για αγάπη και συγχώρεση; Ο Γιαχβε της βίβλου είναι σαφής. Στο 14ο κεφάλαιο της Εξόδου, ο μοναδικός αληθινός θεός τονίζει στον Μωυσή πως πρέπει να συμπεριφερθεί στους λαούς που δεν είχαν την τύχη να είναι οι ευνοούμενοι του. Πρόσεχε, λέει ο θεός στον Μωυσή, να μην κάνεις καμία συνθήκη με τους κατοίκους της γης στην οποία πηγαίνεις για να μην γίνουν παγίδα για σένα, αλλά τους βωμούς τους να καταστρέφεις και τα είδωλα αυτών να συντρίβεις και τα ιερά δάση τους να κόβεις γιατί δεν πρέπει να προσκυνήσεις άλλον θεό, επειδή ο Κύριος σου του οποίου το όνομα είναι ζηλότυπος, είναι θεός ζηλότυπος.

Μουσουλμανοι συντρίβουν τα είδωλα των εθνών.

Εξοδος 14. 12  ΠΡΟΣΕΧΕ ΕΙΣ ΣΕΑΥΤΟΝ ΜΗ ΚΑΜΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΝ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΥΠΑΓΕΙΣ ΜΗΠΟΤΕ ΓΕΙΝΗ ΠΑΓΙΣ ΕΝ ΤΩ ΜΕΣΩ ΣΟΥ 13  ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΒΩΜΟΥΣ ΑΥΤΩΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΔΩΛΑ ΑΥΤΩΝ ΘΕΛΕΙΣ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΣΗ ΑΥΤΩΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΤΑΚΟΨΕΙ  14  ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΙ ΑΛΛΟΝ ΘΕΟΝ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΖΗΛΟΤΥΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ΖΗΛΟΤΥΠΟΣ

Οι τζιχαντιστές χριστιανοί σύμφωνα με τις προσταγές του ζηλότυπου Γιαχωβά γκρεμίζουν τα είδωλα. Ας μας ενημερώσουν οι φωστήρες των χριστιανών αν ο Χριστός κατέστρεψε ένα είδωλο ή αν δολοφόνησε ή κατηγόρησε ένα αιρετικό. 

 Τι κάνουν λοιπόν οι τζιχαντιστές διαφορετικό από αυτό που το θεόπνευστο βιβλίο περιγράφει; Σαν γνήσιοι απόγονοι του Αβραάμ εκτελούν τις διαταγές του μοναδικού αληθινού αλλά ζηλότυπου θεού. Το κοράνι, γραμμένο στο πνεύμα της Ιουδαϊκής βίβλου αναφέρει ξεκάθαρα ποια πρέπει να είναι η συμπεριφορά των πιστών απέναντι στους άπιστους.

Κοράνι - Τα Λάφυρα 40. «Πολεμείτε αυτούς (τούς άπιστους) μέχρι που δεν θα υπάρχει πλέον.... πειρασμός, μέχρι που δεν θα υπάρχει άλλη θρησκεία εκτός απ’ αυτή του μόνου Θεού. »

 Ο Αλλάχ των μουσουλμάνων είναι ο ίδιος θεός της βίβλου γι αυτό ο Μωάμεθ εμπνεόμενος από το πνεύμα του Γιαχωβά γράφει παρακάτω:  Λαφυρα  54.  «Η τύχη αυτών ομοιάζει προς την του οίκου Φαραώ και των προ αυτού απίστων. Ο Θεός ένεκα της ασεβείας των εξολόθρευσε αυτούς. Ο Κύριος είναι κραταιός και φρικτός στα τιμωρίας αυτού.»

 Ο θεός τιμωρεί τους απίστους μέσω των πιστών του δούλων.  Πολεμάτε τους απίστους, γράφει το κοράνι, «πολεμάτε εναντίον εκείνου που δεν πιστεύει στον θεό… πολεμάτε επίσης εναντίον των Εβραίων και των Χριστιανών, οι οποίοι δεν ακολουθούν την αληθινή πίστη. Πολεμάτε εναντίον τους μέχρι όλοι να αποδώσουν φόρο και να ταπεινωθούν.»

Κορανι - Η μετάνοια  29 Πολεμείτε εναντίον του μη πιστεύοντος εις τον Θεόν, ουδ’ εις την εσχάτην ημέραν, και μη θεωρούντος αθέμιτον ότι ο Θεός και ο απόστολος αυτού απηγόρευσαν, πολεμείτε εναντίον των Εβραίων και των Χριστιανών, οίτινες δεν πρεσβεύουσι την πίστην της αληθείας. Πολεμείται κατ’ αυτών έως ου πάντες ανεξαιρέτως αποτίσωσι τον φόρον και ταπεινωθώσιν.

  Αν οι πιστοί του θεού δεν ακολουθήσουν τις εντολές του, τότε ο θεός θα τους αντικαταστήσει με άλλον λαό, θα επιλέξει άλλους πολεμιστές για να εκτελέσουν το καταστροφικό έργο του θεού στη γη, καθώς αυτός ο θεός δεν έχει άλλο τρόπο από την φρικτή βία για να υποτάξει τα έθνη. Αν δεν πάτε γρήγορα στην μάχη, ο θεός θα σας τιμωρήσει με σκληρά βάσανα, θα σας αντικαταστήσει με άλλον λαό, τον οποίο δεν θα μπορείτε να βλάψετε.

Κοράνι  Μετάνοια. 39 Εάν δεν σπεύσητε εις την μαχην, ο Θεός θα τιμωρήσει υμάς δια σκληρών βασάνων, θα αντικαταστήσει υμάς δια ετέρου λαού, τον οποίον δεν θα δυνηθήτε να βλάψετε, διότι ο Κύριος είναι παντοκράτωρ.

 Αυτά τα ίδια έλεγε και στον Μωυσή ο θεός της βίβλου, ότι επειδή ο λαός του Ισραήλ ήταν σκληρόκαρδος θα τον εξολόθρευε. Αφησε με είπε στον Μωυσή, θα ανάψει η οργή μου εναντίον τους και θα τους εξολοθρεύσω και θα κάνω εσένα μεγάλο έθνος.

Εξοδος 32. 9  ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΩΥΣΗΝ ΕΙΔΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟΝ ΤΟΥΤΟΝ ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΑΟΣ ΣΚΛΗΡΟΤΡΑΧΗΛΟΣ 10  ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΦΕΣ ΜΕ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΕΞΑΦΘΗ Η ΟΡΓΗ ΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΕΘΝΟΣ ΜΕΓΑ.

 Η οργή του ζηλότυπου Γιαχωβά ή η οργή του Αλλάχ μπορεί κάλλιστα να στραφεί εναντίον των δούλων του, αν δεν εκτελούν ακριβώς τις εντολές του. Και οι εντολές του είναι να εξολοθρεύσουν τα έθνη των απίστων για να μείνει μόνο το έθνος του αληθινού θεού πάνω στην γη.

Η Ιουδαϊκή βίβλος ονομάζει τον θεό Γιαχβε, η βίβλος των Ορθοδόξων χριστιανών τον ονομάζει Σαββαώθ, σύμφωνα με την ελληνική μεταφραση των εβδομήκοντα. Οι μουσουλμανοι τον λένε Αλλάχ. Είναι όμως ο ίδιος θεός εκείνος που υποσχέθηκε την γη στο σπέρμα του Αβραάμ. 

 Πρέπει άραγε να ικετεύσουμε τον Γιαχωβά ή τον Αλλάχ να παύσουν οι αποκεφαλισμοί και οι δολοφονίες; Θα βρούμε επιχειρήματα να αλλάξουμε την  φρικτή του συμπεριφορά; Ο Μωυσής όταν ο Γιαχωβας απείλησε να εξολοθρεύσει τον Ισραήλ, ικέτευσε τον θεό να αλλάξει γνώμη.  Γιατί θέλεις να εξολοθρεύσεις τον λαό που έβγαλες από την Αίγυπτο; Για να πουν οι Αιγύπτιοι ότι με δόλο τους έβγαλες  στα βουνά για να τους εξολοθρεύσεις από το πρόσωπο της γης; Θυμήσου την υπόσχεση που έδωσες στον Αβραάμ και τον Ισαάκ και τον Ιακώβ…  Ο μοναδικός αληθινός θεός, στην περίπτωση αυτή αποδέχτηκε την λογική του Μωυσή κι επέστρεψε από τον θυμό του !!!   (Εξοδος 32. 11)


  Όσα δεινά βρίσκουν τους Ιουδαίους πρέπει λοιπόν να δικαιολογηθούν με αυτόν τον φρικτό τρόπο, πως ο ίδιος ο θεός τους τιμωρεί γιατί δεν είναι αρκετά πιστοί. Δεν φταίνε ούτε οι αντισημίτες, ούτε οι φασίστες, αλλά η απιστία των Ιουδαίων η οποία εξοργίζει τον Γιαχωβά και προσπαθεί να τους εξαφανίσει από τον πλανήτη.  Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή δεχτούμε την λογική ως επικρατέστερο τρόπο αντιμετώπισης των γεγονότων της ζωής, πρέπει όλος ο κόσμος να εγκαταλείψει την βία που γεννάνε οι εθνικοί και θρησκευτικοί μύθοι.

Η αγάπη και η ειρήνη είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους. Η οργή του Γιαχβε Αλλάχ σε φανερή δράση. 

 Ο θεός δηλώνει ότι εξολοθρεύει τα έθνη γιατί δεν σέβονται τον μοναδικό αληθινό θεό αλλά λατρεύουν είδωλα. Τότε γιατί δεν έστειλε προφήτες σε όλα τα έθνη και σε όλες τις γλώσσες; Γιατί επιλέγει ένα μονάχα έθνος με το οποίο θα κατακτήσει δια της βίας τα υπόλοιπα έθνη; Αλλωστε ο θεός εδήλωσε οτι αυτός σκλήρυνε την καρδιά του Φαραώ για να μην διώξει τους Εβραίους από την Αίγυπτο ωστε να τους τιμωρήσει κι έτσι να φανερωθεί η δυναμη του. Διότι είναι προφανές ότι αυτό θεωρεί δυναμη θεού, την δολοφονία πρωτοτόκων και την καταστροφη των εθνων. Δεν θα ηταν προτιμότερο ο παντοδύναμος θεός να φέρει την ειρήνη πανω στη γη και όχι τον πολεμο; Είναι λογική αυτή η υπόθεση του ιουδαϊκού μύθου, τον οποίο ασπάστηκαν χριστιανοί και μουσουλμάνοι; Και ας μην ισχυριστούν οι χριστιανοί ότι αυτοί έγιναν διδάσκαλοι όλου του κόσμου, γιατί κι αυτοί έχουν είδωλα τα οποία προσκυνούν, συμφωνώντας με αυτούς που καταδίωξαν ως ειδωλολάτρες ότι άλλο η εικόνα και άλλο το συμβολιζόμενο πνεύμα! Είναι γεγονός ότι αυτός ο παραλογισμός του μοναδικού αληθινού αλλά ζηλότυπου και οργίλου θεού κυριαρχεί στις τρεις θρησκείες του Αβραάμ, οι οποίες δεν ζητούν πλέον την ανάπτυξη της ανθρώπινης ηθικής αλλά την μετατροπή της ανθρωπότητας σε σπέρμα Αβραάμ, επειδή έτσι υποσχέθηκε ο ζηλότυπος και οργίλος θεός σε κάποιους βοσκούς.

 Στον αρχαίο κόσμο, οι θεοί συχνά είχαν τον αντίστοιχο τους θεό σε ένα διαφορετικό έθνος, όπως παράδειγμα ο Άμμων Δίας, καθώς οι Έλληνες θεωρούσαν τον Άμμωνα ως τον Δία των Αιγυπτίων. Με τον ίδιο τρόπο θεωρούσαν τον Αιγυπτιακό Θωθ ως τον θεό των Ελλήνων Ερμή ή την Ιστάρ ή Ασταρτη των ανατολικων λαών, την θεωρούσαν ως την θεά Αφροδίτη. Όμως ο πατέρας της ιστορίας, ο Ηρόδοτος, στην Μελπομένη γράφει πως «οι Θράκες πιστεύουν ότι εκτός από τον δικό τους θεό δεν υπάρχει άλλος θεός». Μελπομενη 94-97  Είναι χαρακτηριστικό λοιπόν για τον πιο άγριο λαό, όπως θεωρούσαν οι αρχαίοι τους Θράκες, να νομίζει ότι μόνο ο δικός του θεός είναι αληθινός.

Ο Μεγάλος Νικόλαος της χριστιανοσύνης σε τζιχαντιστική δράση ακολουθώντας τις συμβουλές του Γιαχωβα και όχι του Χριστού γκρεμίζει τα είδωλα των εθνικών. 

 Κάθε πολιτισμένος άνθρωπος, μπορεί εύκολα να κατανοήσει ότι όπως εκείνος πιστεύει σε ένα θεό, έτσι και οι άλλοι λαοί έχουν τις δικές τους παραδόσεις και τους δικούς τους θεούς, οι οποίοι συχνά αναφέρονται σε παρόμοιες κοσμικές δυνάμεις. Ο Ηρόδοτος προφανώς δεν γνώριζε τους Ιουδαίους οι οποίοι ισχυρίζονται το ίδιο με τους Θράκες, ότι ο θεός τους είναι ο μοναδικός αληθινός θεός του κόσμου. Από αυτόν εδώ τον ισχυρισμό ξεκινάει το ταξίδι των μονοθεϊστικών θρησκειών και αυτή είναι η πρώτη εντολή του θεού Γιαχωβά η οποία θεσμοθετεί πλέον τον τυφλό φανατισμό στο πεδίο της θρησκείας.

 «Μην έχεις άλλους θεούς εκτός από Μένα». (Δευτερονόμιο 5. 7) λέει ο θεός της βίβλου. Και το ξεκαθαρίζει, «γιατί εγώ Κύριος ο Θεός σου είμαι θεός ζηλότυπος που ανταποδίδει τις αμαρτίες των πατέρων στα παιδιά τους μέχρι την τρίτη και την τέταρτη γενιά εκείνων που με μισούν». Ο Γιαχωβας το δηλώνει χωρίς περιστροφές ότι είναι ζηλιάρης, και αν κάνεις το λάθος να λατρέψεις κάποιον άλλο θεό από τους θεούς των εθνών, θα εξαφθεί ο θυμός του και θα σε εξολοθρεύσει από το πρόσωπο της γης. (Δευτερονόμιον 6. 13  )

Δευτερονόμιον 6. 13  ΚΥΡΙΟΝ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΣΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΦΟΒΕΙΣΘΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΘΕΛΕΙΣ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΟΜΝΥΕΙ  14  ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΥΠΑΓΕΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΛΛΩΝ ΘΕΩΝ ΕΚ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΥΚΛΟΥΝΤΩΝ ΥΜΑΣ 15  ΔΙΟΤΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ΖΗΛΟΤΥΠΟΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΣΟΥ ΔΙΑ ΝΑ ΜΗ ΕΞΑΦΗ Ο ΘΥΜΟΣ ΚΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ.

  Τώρα «αν συμβεί και ο αδελφός σου, ο γιος της μητέρας σου ή ο γιός σου ή η κόρη σου ή η γυναίκα σου ή ο φίλος σου που τον έχεις σαν ψυχή σου σε παρακινήσει κρυφά και σου πει ας πάμε να λατρεύσουμε άλλους θεούς τους οποίους δεν γνώρισαν οι πατέρες σου από τους θεούς των εθνών που βρισκονται τριγύρω από σενα ή μακρύτερα στην άκρη της γης, δεν πρέπει να συμφωνήσεις ούτε πρέπει να τον ακούσεις ούτε πρέπει να τον λυπηθούν τα μάτια σου, ούτε να τον συμπονέσεις, ούτε να τον κρύψεις αλλά υποχρεωτικά πρέπει να τον σκοτώσεις με τα δικά σου χέρια σου πρώτος εσύ και μετά θα ακολουθήσει όλος ο λαός για να τον λιθοβολήσετε μέχρι θανάτου, γιατί προσπάθησε να σας απομακρύνει από τον Κύριο τον θεό σας που σας έβγαλε έξω από την Αίγυπτο». (ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟ - 13o Κεφάλαιο 6.)

 Με την κατηγορία από δύο μάρτυρες, ότι κάποιος λάτρεψε άλλους θεούς, θα μπορούν να λιθοβολούνται οι αμαρτωλοί αυτοί, και πρώτοι θα λιθοβολούν οι μάρτυρες και μετά όλος ο λαός. Αυτό αναφέρει ο νόμος του θεού.

Δευτερονόμιον 17. 6  ΕΠΙ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΔΥΟ ΜΑΡΤΥΡΩΝ Η ΤΡΙΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΘΕΛΕΙ ΘΑΝΑΤΟΝΕΣΘΑΙ Ο ΑΞΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΠΙ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΜΑΡΤΥΡΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΘΑΝΑΤΟΝΕΣΘΑΙ 7  ΑΙ ΧΕΙΡΕΣ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΕΙΣΘΑΙ ΑΙ ΠΡΩΤΑΙ ΕΠ ΑΥΤΟΝ ΕΙΣ ΤΟ ΝΑ ΘΑΝΑΤΩΣΩΣΙΝ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΑΙ ΧΕΙΡΕΣ ΠΑΝΤΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΟΥΤΩ ΘΕΛΕΙΣ ΕΚΒΑΛΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟΝ ΕΚ ΜΕΣΟΥ ΣΟΥ.

 Μπορεί να φανταστεί κανείς πόσο εύκολο ήταν να θανατωθεί ο εχθρός δύο ανθρώπων σε αυτή την θρησκόληπτη ποιμενική κοινωνία.  Αυτός είναι ο σκληρός νόμος του Γιαχβέ του μοναδικού αληθινού θεού όπως περιγράφεται στο 13ο κεφάλαιο του Δευτερονομίου. Κι αν συμβεί μια πόλη από αυτές που κατέκτησε ο Ισραήλ να πλανηθεί και οι κάτοικοι της να λατρέψουν άλλους θεούς, τότε πρέπει να σκοτωθούν όλοι οι κάτοικοι της πόλεως και τα ζώα και να μαζευτούν τα λάφυρα για να καούν όλα σαν θυσία στον θεό ώστε να επιστρέψει από του θυμού του. Αυτήν την ολοκληρωτική σφαγή και καταστροφή την ονομάζει η ελληνική βίβλος ολοκαύτωμα και στα εβραϊκά   «χαράμ» από όπου προέρχεται η ελληνική λέξη χαράμι. Μόνο μια τέτοια ολοκληρωτική θυσία μπορεί να εξευμενίσει τον θυμό του ζηλότυπου Γιαχωβά.

Ο σύγχρονος σκεπτικός φιλόσοφος κ. Καλόπουλος έχει εργαστεί με μεγάλη επιτυχία αποκαλύπτοντας την απάτη του ιερατείου του Γιαχωβά. 

  Αυτά είναι μόνο μερικά εδάφια όπου ο ζηλότυπος Γιαχωβάς διδάσκει την επιθετική πολιτική του εναντίον των εθνών. Υπάρχουν άφθονα παραδείγματα στην βίβλο, όπου ο Γιαχωβας διατάζει την σφαγή των εχθρών, των νηπίων και των γυναικών σαν ένας θυμωμένος πολεμιστής που κατακτάει την γη των εχθρών του. Αυτή είναι η πηγή κάθε θρησκευτικού φανατισμού που απλώθηκε πάνω στον πλανήτη με τις θρησκείες του σπέρματος του Αβραάμ, τον χριστιανισμό και τον ισλαμισμό.

 Ο χριστιανισμός, επηρεασμένος από την βιβλική παράδοση του ζηλότυπου Γιαχωβά, εγκαταλείπει πολύ εύκολα την διδασκαλία της ειρήνης του Χριστού για να ακολουθήσει τον Μωυσή και την διδασκαλία του μίσους προς τον άπιστο και τον εχθρό. Στο κατά Λουκά ευαγγέλιο υπάρχει μια παραβολή για ένα βασιλιά που διατάζει να φέρουν μπροστά του τους εχθρούς του και να τους σφάξουν.

 Λουκας 19.  27 πλην τους εχθρούς μου τούτους τους μη θελήσαντάς με βασιλευσαι επ' αυτους αγάγετε ωδε και κατασφάξατε αυτους εμπροσθέν μου.
  Βέβαια ο Λουκάς είναι ο πλέον φαρισαίος ευαγγελιστής κι έχει και αλλού προσθέσει λόγια δικά του που το φανερώνουν αυτό. Σχετικη δημοσίευση μου υπάρχει στον Αναποδάρη. Άλλωστε δεν είναι τυχαία το ευαγγέλιο του Φαρισαίου Παύλου, καθώς ο Λουκάς έγραψε και τις πράξεις τον αποστόλων, οι οποίες είναι κυρίως οι Πράξεις του Παύλου. Όμως και ο ευαγγελιστης Ιωάννης επηρεασμένος από το βιβλικό πνεύμα του οργισμένου θεού γράφει ότι όποιος δεν πιστεύει στον Υιό, η οργή του θεού μένει πάνω του.

Ιωάννη 3. 36 ο πιστεύων εις τον υιον εχει ζωην αιώνιον. ο δε απειθων τω υιω ουκ οψεται ζωήν, αλλ' η οργη του θεου μένει επ' αυτόν.

 Ήδη στα ευαγγέλια η διδασκαλίας της ειρήνης του Χριστού έχει αλλοιωθεί από το θρησκευτικό μίσος. Αργότερα οι χριστιανοί λεγόμενοι πατέρες θα εγκαταλείψουν τελείως τον Χριστό και θα εναγκαλιστούν τους αυτοκράτορες της Ρώμης για να κερδίσουν έτσι την βασιλεία επί της γης. Το πνεύμα του Γιαχβέ θα καθοδηγήσει τον χριστιανισμό και με την δύναμη των ρωμαϊκών λεγεώνων και των αμόρφωτων καλογέρων θα καταστρέψει, θα γκρεμίσει, θα δολοφονήσει, χαρίζοντας στην ανθρωπότητα τους αιώνες του σκοταδιού που θα ονομασθούν μεσαίωνας. Επειδή τα κηρύγματα μίσους των χριστιανών πατέρων είναι πολλά, ελπίζω σύντομα να τα παραθέσω σε μια άλλη δημοσίευση.


Οι χριστιανοί έγιναν σπέρμα Αβραάμ μέσω του Χριστού, αφού έτσι τους είπε ο απόστολος Παύλος. Το χριστιανικό δόγμα βέβαια είναι αντιεβραϊκό όπως και του Ισλάμ. Οι Εβραίοι σταύρωσαν τον Χριστό. Οι Ορθόδοξοι αποκαλούν τον θεό της βίβλου συμφωνα με την ελληνικη μεταφραση των εβδομήκοντα, Σαββαώθ.  

 Οι θρησκευόμενοι ισχυρίζονται ότι ο κόσμος μας δεν είναι πνευματικά υγιής γιατί δεν ακολουθεί την οδό του θεού αλλά τον δρόμο της ηδονής και του υλισμού. Αυτή η κατηγορία συνήθως απευθύνεται στην Αμερική και τον πολιτισμό της ο οποίος κυριαρχεί στην εποχή μας. Ακολουθούν οι διεφθαρμένοι Ευρωπαίοι οι οποίοι και γέννησαν αυτόν τον σύγχρονο πολιτισμό, σπουδάζοντας τις επιστήμες των αρχαίων Ελλήνων. Κι αν ρωτήσουμε κάποιον Ορθόδοξο Ρωμιό σίγουρα θα μας απαντήσει πως η Ευρώπη είναι του σατανά γιατί άφησε τον θεό και ακολούθησε τις αξίες των ειδωλολατρών Ελλήνων.

 Έτσι με αυτά τα επιχειρήματα γυρνούν την πραγματικότητα ανάποδα εκείνοι οι θρησκευόμενοι, είτε είναι Ορθόδοξοι χριστιανοί, είτε είναι μουσουλμάνοι. Κλείνουν τα μάτια τους μπροστά στην θλιβερή πραγματικότητα και σαν φίλοι του θεού κατηγορούν τους άλλους παραβλέποντας τα εγκλήματα που έχουν αυτοί οι θρησκευόμενοι διαπράξει και που σήμερα συνεχίζουν να διαπράττουν. Γιατί οι αποκεφαλισμοί συμβαίνουν εκεί που οι θρησκευόμενοι κυριαρχούν κι όσο πιο φανατικοί στην πίστη τους είναι, τόσο μεγαλύτερα κι αποτρόπαια είναι τα εγκλήματα τους.


Αυτοί που φανερώνουν την αλήθεια γίνονται μισητοί στους κήρυκες της αγάπης. Προσφέρουν όμως έργο αγαθό στον κόσμο που σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται ενημέρωση για να ελευθερωθεί από τα δεσμά των ιερατείων.

 Δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε τα εγκλήματα του χριστιανισμού και τους μάρτυρες της αναγέννησης, τους φιλοσόφους εκείνους που κάηκαν στην πυρά του χριστιανικού φανατισμού. Γιατί ο σύγχρονος πολιτισμός δεν ήρθε χωρίς επανάσταση και χωρίς αίμα. Στην δύση έχουμε ξεχάσει το ρόλο του χριστιανισμού και τον έχουμε συγχωρέσει αλλά τώρα αντιμετωπίζουμε την απειλή του ισλαμισμού και προφανώς θα χρειαστεί να πολεμήσουμε για να διατηρήσουμε την ελευθερία μας και να μην σκλαβωθούμε ξανά σε κάποια θρησκομανή εξουσία. Το σημαντικότερο που πρέπει να συμβεί είναι η συνειδητοποίηση του προβλήματος, η οποία μπορεί να έρθει μονάχα με την κατανόηση του. Πως ένας άνθρωπος που θεωρεί τον εαυτό του αγαθό και φίλο του θεού, γίνεται ο μεγαλύτερος εγκληματίας;

Καψτε τον φανατισμό, νικήστε την βία και το μίσος, λένε ψέματα ότι αυτός είναι ο λόγος του μοναδικού αληθινού θεού. 

 Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι πολύ απλή κι εξηγεί τέλεια την άθλια πνευματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κόσμος μας. Ο φανατισμός και η εγκληματικότητα είναι το θέλημα του θεού των λεγόμενων μονοθεϊστικών θρησκειών που έχουν επικρατήσει με τον μόνο τρόπο που γνωρίζουν, την βία. Αυτοί που εξωτερικά διδάσκουν την αγάπη στην πραγματικότητα εφαρμόζουν την εντολή του θεού τους, όπως είναι γραμμένη στα ιερά τους κείμενα, την τυφλή γεμάτος μίσος βία.

 Στον αρχαίο ελληνορωμαϊκό κόσμο υπήρχε ανεξιθρησκία.  Οι θρησκείες που καταδιώχθηκαν από κάποιους αυτοκράτορες αποτελούσαν την εξαίρεση στον κανόνα της ανεξιθρησκίας. Μετά όμως την επικράτηση του χριστιανισμού η ανεξιθρησκία έπαυσε και καταδιώχθηκαν αμείλικτα όλες οι θρησκείες αλλά και οι χριστιανικές αιρέσεις που δεν συμφωνούσαν με το δόγμα του αυτοκράτορα. Άνθρωποι δολοφονήθηκαν, περιουσίες κλάπηκαν και μεγάλα πλήθη έχασαν ξαφνικά το δικαίωμα στην ζωή γιατί θεωρήθηκαν σατανιστές ειδωλολάτρες, εφόσον όλες οι άλλες θρησκείες εκτός του αυτοκρατορικού χριστιανικού δόγματος εθεωρούντο σατανικές. Με τον ίδιο τρόπο συμπεριφέρθηκαν και οι μουσουλμάνοι σε όλα τα εδάφη που κατέκτησαν, με συνέπεια σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο να επικρατήσουν οι θρησκείες του Γιαχωβα και του Μωυσή. Όλες οι εθνικές παραδόσεις εξαφανίστηκαν για να επικρατήσει παντού το σπέρμα Αβραάμ ! Γιατί αυτό υποσχέθηκε ο μοναδικός αληθινός θεός στον πατέρα των Εβραίων Αβραάμ. Καθόλου ρατσιστικό βέβαια αυτό. Ρατσιστές είναι όσοι δεν αναγνωρίζουν την ανωτερότητα του σπέρματος του Αβραάμ. 


Το ιερατείο του Γιαχωβά έχει εγκαταλείψει τις θυσίες ζώων και όπως οι χριστιανοί έχει πια αποδεχθεί οτι ο αρχαίος λόγος του Γιαχβέ δεν έχει μέλλον σε αυτή τη γη. Πάντα βρίσκουν όμως τρόπους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και φυσικά δεν παύουν να ελπίζουν οτι θα ερθει ο Μεσσίας του Ησαία και η Σιων θα κυριαρχήσει επί της γης.

 Σήμερα λοιπόν, που αντιμετωπίζουμε τον ισλαμικό κίνδυνο είναι απαραίτητο να δούμε πως έφτασε ο κόσμος να θεωρεί τον εαυτό του σπέρμα του Αβραάμ και ποιες είναι οι συνέπειες αυτής της εξέλιξης στην ανθρώπινη ιστορία. Για να κατανοήσουμε αυτή την απολυταρχική συμπεριφορά των μονοθεϊστικών θρησκειών είναι απαραίτητο να δούμε πως οι εντολές του θεού του Αβραάμ προτρέπουν στον φανατισμό και την εγκληματικότητα. Κάποιοι αναφέρονται στο μετριοπαθές Ισλάμ και στον σύγχρονο πολιτισμένο χριστιανισμό. Είναι όμως δυνατόν να υπάρχει μετριοπαθές Ισλάμ και πολιτισμένος χριστιανισμός; Όσο κυβερνά η λογική του ζηλότυπου και οργίλου Γιαχωβά, θα κυριαρχούν οι τζιχαντιστές και οι παραβολάνοι. Παρόλο που θα σκοτώνονται και μεταξύ τους μια και εξαφάνισαν τους υπόλοιπους. Από παλιά τα παιδιά του Αβραάμ πολεμούν και μεταξύ τους και μάλιστα μισούν οι μεν τους δε. Όλοι θεωρούν τους εαυτούς τους το καλύτερο σπέρμα Αβραάμ, τον αληθινό Ισραήλ, τους πραγματικούς πιστούς του μοναδικού αληθινού θεού. Γιατί ..... 


ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ. - ΕΛΛΗΝ ΑΣΕΒΗΣ


εις το όνομα του Γιαχβέ Σαββαώθ ... αμην. 


ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ - ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ

Όποιος θέλει να γνωρίσει καλύτερα τον Σαβαώθ μπορεί να διαβάσει την παρακάτω δημοσίευση

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΩΘ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΛΕΚΤΩΝ ΑΥΤΟΥ


Εξοδος32. 11  ΚΑΙ ΙΚΕΤΕΥΣΕΝ Ο ΜΩΥΣΗΣ ΚΥΡΙΟΝ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΔΙΑ ΤΙ ΚΥΡΙΕ ΕΞΑΠΤΕΤΑΙ Η ΟΡΓΗ ΣΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΟΥ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΕΞΗΓΑΓΕΣ ΕΚ ΓΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΜΕΤΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΥΝΑΜΕΩΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΙΑΣ ΧΕΙΡΟΣ 12  ΔΙΑ ΤΙ ΝΑ ΕΙΠΩΣΙΝ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΛΕΓΟΝΤΕΣ ΜΕ ΠΟΝΗΡΙΑΝ ΕΞΗΓΑΓΕΝ ΑΥΤΟΥΣ ΔΙΑ ΝΑ ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΣ ΤΑ ΟΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗ ΑΥΤΟΥΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΝ ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΞΑΨΕΩΣ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΕΛΗΘΗΤΙ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟΝ ΣΟΥ 13  ΕΝΘΥΜΗΘΗΤΙ ΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ ΤΟΝ ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΣΡΑΗΛ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ ΣΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΩΜΟΣΑΣ ΕΠΙ ΣΕΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΕΙΠΑΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΘΕΛΩ ΠΛΗΘΥΝΕΙ ΤΟ ΣΠΕΡΜΑ ΣΑΣ ΩΣ ΤΑ ΑΣΤΡΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΤΑΥΤΗΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΛΑΛΗΣΑ ΘΕΛΩ ΔΩΣΕΙ ΕΙΣ ΤΟ ΣΠΕΡΜΑ ΣΑ Σ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΣΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕΙ ΑΥΤΗΝ ΔΙΑΠΑΝΤΟΣ 14  ΚΑΙ ΜΕΤΕΜΕΛΗΘΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΕΙΠΕ ΝΑ ΚΑΜΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΥΤΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟ - 13o Κεφάλαιο 6  ΕΑΝ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΣΟΥ Ο ΥΙΟΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΣ ΣΟΥ Η Ο ΥΙΟΣ ΣΟΥ Η Η ΘΥΓΑΤΗΡ ΣΟΥ Η Η ΓΥΝΗ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΣΟΥ Η Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ ΟΣΤΙΣ ΕΙΝΑΙ ΩΣ Η ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΗ ΚΡΥΦΙΩΣ ΛΕΓΩΝ ΑΣ ΥΠΑΓΩΜΕΝ ΚΑΙ ΑΣ ΛΑΤΡΕΥΣΩΜΕΝ ΑΛΛΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΕΓΝΩΡΙΣΑΣ ΣΥ ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΣΟΥ 7  ΕΚ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΞ ΥΜΩΝ ΤΩΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΟΥ Η ΤΩΝ ΜΑΚΡΑΝ ΑΠΟ ΣΟΥ ΑΠ ΑΚΡΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΩΣ ΑΚΡΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ 8  ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΣΥΓΚΑΤΑΝΕΥΣΕΙ ΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΟΥΔΕ ΘΕΛΕΙΣ ΔΩΣΕΙ ΑΚΡΟΑΣΙΝ ΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΟΥΔΕ ΘΕΛΕΙ ΦΕΙΣΘΗ ΑΥΤΟΝ Ο ΟΦΘΑΛΜΟΣ ΣΟΥ ΟΥΔΕ ΘΕΛΕΙΣ ΣΠΛΑΓΧΝΙΣΘΗ ΟΥΔΕ ΘΕΛΕΙΣ ΚΡΥΨΕΙ ΑΥΤΟΝ 9  ΑΛΛΑ ΕΞΑΠΑΝΤΟΣ ΘΕΛΕΙΣ ΘΑΝΑΤΩΣΕΙ ΑΥΤΟΝ Η ΧΕΙΡ ΣΟΥ ΘΕΛΕΙ ΕΙΣΘΑΙ ΠΡΩΤΗ ΕΠ ΑΥΤΟΝ ΔΙΑ ΝΑ ΘΑΝΑΤΩΣΗΣ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ Η ΧΕΙΡ ΠΑΝΤΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΠΕΙΤΑ 10  ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΛΙΘΟΒΟΛΗΣΕΙ ΑΥΤΟΝ ΜΕ ΛΙΘΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΘΑΝΗ ΔΙΟΤΙ ΕΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΗ ΑΠΟ ΚΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΟΥ ΟΣΤΙΣ ΣΕ ΕΞΗΓΑΓΕΝ ΕΚ ΓΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΕΞ ΟΙΚΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑΣ 11  ΚΑΙ ΠΑΣ Ο ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΟΥΣΑΣ ΘΕΛΕΙ ΦΟΒΗΘΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΜΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΣΟΥ ΤΟΙΟΥΤΟΝ ΚΑΚΟΝ

Δευτερονόμιο 13. 12  ΕΑΝ ΑΚΟΥΣΗΣ ΕΙΣ ΤΙΝΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΣΟΥ ΤΑΣ ΟΠΟΙΑΣ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΔΙΔΕΙ ΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΗΣ ΕΚΕΙ ΝΑ ΛΕΓΩΣΙΝ 13  ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΞΗΛΘΟΝ ΕΚ ΜΕΣΟΥ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΠΛΑΝΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΑΥΤΩΝ ΛΕΓΟΝΤΕΣ ΑΣ ΥΠΑΓΩΜΕΝ ΚΑΙ ΑΣ ΛΑΤΡΕΥΣΩΜΕΝ ΑΛΛΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΕΓΝΩΡΙΣΑΤΕ 14  ΤΟΤΕ ΘΕΛΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΗΝΑΙ ΑΛΗΘΕΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΟΝ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΟΤΙ ΤΟΙΟΥΤΟΝ ΒΔΕΛΥΓΜΑ ΕΝΗΡΓΗΘΗ ΕΝ ΜΕΣΩ ΣΟΥ 15  ΕΞΑΠΑΝΤΟΣ ΘΕΛΕΙΣ ΠΑΤΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΕΝ ΣΤΟΜΑΤΙ ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΩΝ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΝ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΑΥΤΗΣ ΕΝ ΣΤΟΜΑΤΙ ΜΑΧΑΙΡΑΣ 16  ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΣΥΝΑΞΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΛΑΦΥΡΑ ΑΥΤΗΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΥΣΕΙ ΕΝ ΠΥΡΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΛΑΦΥΡΑ ΑΥΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣ ΕΙΣ ΚΥΡΙΟΝ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΕΙΣΘΑΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΟΙΚΟΔΟΜΗΘΗ ΠΛΕΟΝ 17  ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΘΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑ ΣΟΥ ΟΥΔΕΝ ΕΚ ΤΟΥ ΑΝΑΘΕΜΑΤΟΣ ΔΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΞΑΨΕΩΣ ΤΟΥ ΘΥΜΟΥ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΗ ΠΡΟΣ ΣΕ ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΣΠΛΑΓΧΝΙΣΘΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΠΟΛΥΠΛΑΣΙΑΣΗ ΚΑΘΩΣ ΩΜΟΣΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ 18  ΟΤΑΝ ΥΠΑΚΟΥΣΗΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΦΩΝΗΝ ΚΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΥΛΑΤΤΗΣ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΕΝΤΟΛΑΣ ΑΥΤΟΥ ΤΑΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΓΩ ΠΡΟΣΤΑΖΩ ΕΙΣ ΣΕ ΣΗΜΕΡΟΝ ΝΑ ΠΡΑΤΤΗΣ ΤΟ ΑΡΕΣΤΟΝ ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΟΥ

Λουκας 19. 12 ειπεν ουν,  Ανθρωπός τις ευγενης επορεύθη εις χώραν μακραν λαβειν εαυτω βασιλείαν και υποστρέψαι. 13 καλέσας δε δέκα δούλους εαυτου εδωκεν αυτοις δέκα μνας και ειπεν προς αυτούς, Πραγματεύσασθε εν ω ερχομαι. 14 οι δε πολιται αυτου εμίσουν αυτόν, και απέστειλαν πρεσβείαν οπίσω αυτου λέγοντες, Ου θέλομεν τουτον βασιλευσαι εφ' ημας. 15 Και εγένετο εν τω επανελθειν αυτον λαβόντα την βασιλείαν και ειπεν φωνηθηναι αυτω τους δούλους τούτους οις δεδώκει το αργύριον, ινα γνοι τί διεπραγματεύσαντο. 16 παρεγένετο δε ο πρωτος λέγων, Κύριε, η μνα σου δέκα προσηργάσατο μνας. 17 και ειπεν αυτω, Ευγε, αγαθε δουλε, οτι εν ελαχίστω πιστος εγένου, ισθι εξουσίαν εχων επάνω δέκα πόλεων. 18 και ηλθεν ο δεύτερος λέγων,  Η μνα σου, κύριε, εποίησεν πέντε μνας. 19 ειπεν δε και τούτω, Και συ επάνω γίνου πέντε πόλεων. 20 και ο ετερος ηλθεν λέγων, Κύριε, ιδου η μνα σου ην ειχον αποκειμένην εν σουδαρίω. 21 εφοβούμην γάρ σε, οτι ανθρωπος αυστηρος ει, αιρεις ο ουκ εθηκας και θερίζεις ο ουκ εσπειρας. 22 λέγει αυτω,  Εκ του στόματός σου κρίνω σε, πονηρε δουλε. ηδεις οτι εγω ανθρωπος αυστηρός ειμι, αιρων ο ουκ εθηκα και θερίζων ο ουκ εσπειρα; 23 και δια τί ουκ εδωκάς μου το αργύριον επι τράπεζαν; καγω ελθων συν τόκω αν αυτο επραξα. 24 και τοις παρεστωσιν ειπεν,  Αρατε απ' αυτου την μναν και δότε τω τας δέκα μνας εχοντι 25 , και ειπαν αυτω, Κύριε, εχει δέκα μνας,ς 26 λέγω υμιν οτι παντι τω εχοντι δοθήσεται, απο δε του μη εχοντος και ο εχει αρθήσεται. 27 πλην τους εχθρούς μου τούτους τους μη θελήσαντάς με βασιλευσαι επ' αυτους αγάγετε ωδε και κατασφάξατε αυτους εμπροσθέν μου.

ΝΑΟΥΜ - 1o Κεφάλαιο
1  Η ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΙΝΕΥΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΒΙΒΛΙΟΝ ΤΗΣ ΔΡΑΣΕΩΣ ΝΑΟΥΜ ΤΟΥ ΕΛΚΟΣΑΙΟΥ
ΖΗΛΟΤΥΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΟΡΓΙΖΕΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΕΚΔΙΚΗΘΗ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΦΥΛΑΤΤΕΙ ΟΡΓΗΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΑΥΤΟΥ 3  Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΟΘΥΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΣ ΤΗΝ ΙΣΧΥΝ ΚΑΙ ΟΥΔΟΛΩΣ ΘΕΛΕΙ ΑΘΩΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΣΕΒΗ Η ΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΥ ΚΑΙ ΘΥΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΝΕΦΕΛΑΙ Ο ΚΟΝΙΟΡΤΟΣ ΤΩΝ ΠΟΔΩΝ ΑΥΤΟΥ

Ζαχαρίας 1. 14  ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΠΡΟΣ ΕΜΕ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ Ο ΛΑΛΩΝ ΜΕΤ ΕΜΟΥ ΦΩΝΗΣΟΝ ΛΕΓΩΝ ΟΥΤΩ ΛΕΓΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΙΜΑΙ ΖΗΛΟΤΥΠΟΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΗΝ ΣΙΩΝ ΖΗΛΟΤΥΠΙΑ ΜΕΓΑΛΗ
15  ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΦΟΔΡΑ ΩΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΜΝΟΥΝΤΩΝ ΔΙΟΤΙ ΕΝΩ ΕΓΩ ΩΡΓΙΣΘΗΝ ΟΛΙΓΟΝ ΑΥΤΑ ΕΠΕΒΟΗΘΗΣΑΝ ΤΟ ΚΑΚΟΝ

 «θανατώσατε εκ των παιδίων πάντα τα αρσενικά»! Αριθμοί 31.15-17

«θανάτωσον άνδρα και γυναίκα και παιδίον θηλάζον»! Α΄ Σαμουήλ 15.3 

«θανατώστε νήπια και θηλάζοντα» (Ο΄) Β΄ Βασιλειών 15.3

«Σφάξτε τους όλους, γέρους, νέους και παρθένες, μικρά παιδιά και μανάδες, εξοντώστε τους τελείως» Ιεζεκιήλ 9.6 

«δεν θέλεις αφήσει ζων ουδέν έχον πνοήν, εξολοθρεύστε τους κατά κράτος»! Δευτερονόμιο 20.13-17
«Μακάριος όστις πιάση και ρίψη τα νήπιά σου επί την πέτραν»!
ψαλμ.136 (ή137.9).


Δημοσίευση σχολίου