ταμα

Τα κείμενα που δημοσιεύω σε αυτή την σελίδα είναι αποτέλεσμα προσωπικής έρευνας. Αναφέρω πάντα κάποια βιβλιογραφία για τα σημαντικότερα θέματα. Η αναδημοσίευση των κειμένων είναι επιτρεπτή εφόσον γίνει αναφορά στην πηγή.


ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΛΛΗΝ ΑΣΕΒΗΣ



Καλή ανάγνωση.


επικοινωνια: asamonas@hotmail.com

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΠΑΔΟΚΡΑΤΙΑ Β' - Παπαδοκρατία ή μια ελεύθερη ψυχή ;




 Πριν ένα χρόνο έγραψα ένα κείμενο με τίτλο παπαδοκρατία. Αναφέρθηκα στην επιρροή της εκκλησίας στην ελληνική πολιτική. Η παπαδοκρατία όμως δεν είναι ένα ελληνικό φαινόμενο. Οι διεφθαρμένες εκκλησίες κυβερνούν τα πλήθη των ανυποψίαστων πιστών  και αυτός είναι ο κανόνας σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν είναι εύκολο να διορθώσεις τις εκκλησίες και να διδάξεις την ηθική σε εκείνους που την διδάσκουν και την επιβάλλουν δια της βίας σε σένα. Είναι όμως απαραίτητο να υποστηρίξεις κυβερνητικά σχήματα που θα απομονώνουν αυτά τα διεφθαρμένα κατά παράδοση μέρη της ανθρώπινης κοινωνίας.

 Κάθε κοινωνία βυθίζεται στην διαφθορά όταν το επιτρέπει η ίδια η εξουσία. Μια διεφθαρμένη διακυβέρνηση αναπαράγει τον εαυτό της και δίνει το παράδειγμα για μια διεφθαρμένη συμπεριφορά. Είναι μάταιο για ένα διαφθαρμένο γονέα να προσπαθήσει να συνετίσει το παιδί του και απόλυτα μάταιο για μια διεφθαρμένη εξουσία να προσπαθήσει να μαζέψει δίκαια τους φόρους.   Όμως εδώ μιλάμε για μια κοινωνία και όχι για μια δημοκρατική πολιτεία. Η κοινωνία είναι κάτι ευρύτερο από ένα κράτος. Σε αυτή την περίπτωση η εξουσία δεν είναι η κυβέρνηση αλλά η ομάδα των ανθρώπων που στηρίζουν τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Πολλοί νομίζουν ότι οι κυβερνήσεις ανήκουν σε μερικές πλούσιες οικογένειες. Αυτή δεν είναι όμως η αλήθεια. Οι οικογένειες αυτές δίνουν τα χρήματα τους σε κάποιους μόνιμους κυβερνητικούς σχηματισμούς, για να εργαστούν προς το συμφέρον τους. Οι σχηματισμοί αυτοί είναι κυρίως εκκλησίες που διευθύνονται από τεκτονικές στοές.



 Η κεφαλή της κοινωνίας μας είναι αυτές οι στοές, τα λιοντάρια, οι τροχοί και οι τέκτονες, που εργάζονται σε μια υπάρχουσα εκκλησιαστική δομή. Στο πρώτο κείμενο «παπαδοκρατία», αναφέρω ότι οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα είναι ελεγχόμενες από την εκκλησία. Εγραψα ότι η Ε.Υ.Π. σε συνεργασία με μοναστήρια του Αγίου Όρους είχε φτιάξει την κυβέρνηση Καραμανλή και αργότερα την κυβέρνηση Παπανδρέου. Πρωτεργάτης σε αυτή την συνεργασία είναι η μονή Βατοπεδίου. Ο σημερινός πρωθυπουργός που επιβλήθηκε από τα κόμματα και τα συμφέροντα στους Έλληνες χωρίς εκλογές, είναι ένα ακόμα παπαδημοκρατικό τέκνο της επιρροής Βατοπεδίου.

 Θα μου πείτε πως ο ηγούμενος της μονής Βατοπεδίου είναι στην φυλακή. Είναι όμως φανερό ότι ένας εμφύλιος μεταξύ των εκκλησιών έχει ξεκινήσει τώρα και μερικά χρόνια. Ορθόδοξοι της Κωνσταντινούπολης μάχονται εναντίον Ορθοδόξων της Αθήνας και μουσουλμάνοι Σουνίτες μάχονται εναντίον μουσουλμάνων Σιιτών. Προτεστάντες μάχονται εναντίον των καθολικών και όλες οι παλιές θρησκείες εναντίον των νέων εναλλακτικών θρησκειών. Η παπαδοκρατία αγωνίζεται να εγκατασταθεί στα κορυφαία δώματα της νέας τάξης.



 Υπήρχε πάντα μια συνεργασία των εκκλησιών, χριστιανικών και ισλαμικών με τις τεκτονικές στοές. Σε αυτή την συνεργασία οι πιστοί του Μεγάλου Αρχιτέκτονα ήταν οι άρχοντες και οι θρησκείες οι υπηρέτες. Τελευταία όμως αυτή η τάξη οδεύει προς μια πλήρη ανατροπή. Νέες συμμαχίες με προτεστάντες της Αμερικής και Ορθοδόξους της Ρωσίας, έχουν φέρει τις εκκλησίες της ανατολής σε μια θέση υπεροχής. Οι εκκλησίες αντί να κυβερνούνται από τις τεκτονικές στοές προσπαθούν να κυβερνήσουν εκείνες τους πιστούς του Μεγάλου Αρχιτέκτονα, συμμαχώντας ακόμα και με τους αθεϊστές τέκτονες.

  Το γεγονός  το οποίο προκάλεσε τις αλλαγές που σήμερα βιώνουμε, ήταν η ήττα του Σοβιετικού καθεστώτος. Τώρα γκρεμίζονται οι αραβικές δημοκρατίες που είχαν στηριχθεί στην κουμουνιστική βοήθεια. Η άνοδος της δύναμης της Ρώσικης εκκλησίας έχει στρέψει τον ζυγό προς την κυριαρχία των εκκλησιών. Η Κύπρος που ηττήθηκε από την Τουρκία γιατί ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ζήτησε την βοήθεια της Ρωσίας τώρα παρουσιάζεται ευνοημένη. Η Ρωσία έχασε τις πρώτες μάχες, όπως ήταν ο πόλεμος στην Σερβία και το Ιράκ. Τώρα όμως είναι έτοιμη να πάρει το αίμα της πίσω.

 Στο παρελθόν ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος είχε αγοράσει πυραύλους από την Ρωσία και το γεγονός αυτό είχε προκαλέσει την επέμβαση των Αμερικανών και τελικά οδήγησε στην κατοχή της βόρειας Κύπρου από τον Αττίλα. Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε τότε βοηθήσει τον Μακάριο. Αργότερα η Κύπρος, με το ενιαίο δόγμα, όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν πρωθυπουργός, αγόρασε ξανά Ρώσικους πυραύλους S300, οι οποίοι κατέληξαν στην Κρήτη, όταν άρχισε ο βομβαρδισμός της Σερβίας.



  Ο άξονας Ρωσία, Κύπρος, Βατοπέδι, είναι ενεργός και επηρεάζει την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Άλλωστε οι μόνες κυβερνήσεις στην ανατολική μεσόγειο που μένουν σταθερές είναι η ισλαμική τουρκική κυβέρνηση και εκείνη της Κύπρου του Δημήτρη Χριστόφια, η οποία δεν συγκινήθηκε από την έκρηξη στο στρατόπεδο που βύθισε το νησί στο σκοτάδι. Αίγυπτος, Λιβύη, Ιταλία και Ελλάδα έχουν μεταβατικές κυβερνήσεις και πολλές άλλες χώρες έχουν προβλήματα ή βρίσκονται σε εμφύλιο.

  Οι Ορθόδοξοι Ρωσοεβραίοι  έχουν συμβάλλει στην αλλαγή της Ισραηλινής πολιτικής καθώς επηρεάζουν πλέον ένα μεγάλο μέρος της Μοσάντ. Οι αλλαγές που συμβαίνουν στην ανατολική μεσόγειο είναι η αντανάκλαση της επιρροής των Ρωσοεβραίων στο κράτος και την κοινωνία του Ισραήλ. Τώρα στο Ισραήλ έχουν δύο αργίες την εβδομάδα, το Ιουδαϊκό Σάββατο και την Χριστιανική Κυριακή, με τους μουσουλμάνους να παραπονιούνται που η δική τους ημέρα, η Παρασκευή, είναι ημιαργία. Όταν γκρεμίστηκε η Σοβιετική ένωση κανείς δεν φαντάστηκε τις αλλαγές που θα προκαλούσε η ελευθέρωση της Ορθόδοξης εκκλησίας και η μετανάστευση των Ρώσων Εβραίων στο Ισραήλ.



  Δεν έχω σκοπό να αναλύσω τις  αλλαγές που έχουν συμβεί στην Κύπρο, την Αγγλία και την Ελλάδα εξαιτίας αυτής της μετανάστευσης. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα ανάλογα με τις γνώσεις του και τα πιστεύω του. Το σίγουρο είναι πως αυτή την φορά, ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος είναι αόρατος για όσους δεν έχουν την δυνατότητα να δουν λίγο πιο μακριά από την μύτη τους, για την πλειονότητα δηλαδή του πληθυσμού.

 Το σιωνιστικό αγαθό παραμένει ο στόχος κάθε παγκόσμιας εξουσίας, όπου τα όπλα θα γίνουν γεωργικά εργαλεία και η ειρήνη θα θριαμβεύσει. Αυτή είναι όμως μια προσδοκία θεωρητική που δεν ταιριάζει σε όσα τελικά καταφέρνουν αυτές οι σιωνιστικές πολιτικές.  Άλλωστε είναι ψέματα αυτό που λένε ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

 Μέσα σε αυτό το πολεμικό κλίμα η Ευρώπη κινδυνεύει και παραπαίει. Ενώ ετοιμαζόταν να ψηφίσει το σύνταγμα της, κάθε προσπάθεια παραπάνω ενοποίησης της σταμάτησε και άρχισε η κατηφόρα. Τα Ευρωπαϊκά έθνη θέλουν να αναφέρουν την κυριαρχία του χριστιανικού πολιτισμού στο σύνταγμα. Οι νέα τάξη θέλει μια Ισλαμική Ευρώπη. Με την είσοδο της Τουρκίας και των μεταναστών θα επιχειρηθεί η ισλαμοποίηση της Ευρώπης. Έτσι ο χριστιανισμός δεν θα είναι ο δημιουργός του Ευρωπαϊκού Λεβιάθαν. Έχει όμως ο ευρωπαϊκός πληθυσμός την πολυτέλεια να αναλωθεί σε ένα θρησκευτικό πόλεμο;



 Οι βάσεις του δυτικού πολιτισμού βρίσκονται στον ελληνορωμαϊκό κόσμο. Ο ελληνικός πολιτισμός μας έδωσε την φιλοσοφία και την δημοκρατία. Οι Ρωμαίοι τους νόμους και την κυβερνητική. Ο χριστιανισμός κατέστρεψε χωρίς να χτίσει φέρνοντας τον θεοκρατικό μεσαίωνα σε ανατολή και δύση. Είναι γνωστό ότι ο ελεύθερος τεκτονισμός δημιούργησε την νέα πολιτισμένη Ευρώπη, επαναφέροντας τις αξίες του αρχαίου ελληνορωμαϊκού κόσμου. Είναι τουλάχιστον αστείο να προσπαθούν σήμερα στην Ευρώπη να στηρίξουν ένα ευρωπαϊκό σύνταγμα στις βάσεις του χριστιανισμού και του ισλαμισμού, επειδή έτσι θέλουν οι εκκλησίες.

Η αρχαία ψυχή της Ευρώπης πρέπει να αναστηθεί για να δημιουργήσει ένα νέο άνθρωπο ελεύθερο από την παπαδοκρατία.


 Η Ευρώπη δεν είναι δημιουργία καμιάς θρησκείας. Ούτε ο χριστιανισμός, ούτε το Ισλάμ έχουν το δικαίωμα να μονοπωλήσουν την κρατική εξουσία στην Ευρώπη. Η ευρωπαϊκή παράδοση, η δημοκρατία, η δικαιοσύνη και όλες οι επιστήμες κατάγονται από τον ελληνορωμαϊκό πολιτισμό, έρχονται από τον προχριστιανικό κόσμο. Η Ευρώπη είναι απαραίτητο να ανακαλύψει ξανά τους αρχαίους πολιτισμούς που δημιούργησαν τις επιστήμες, την δημοκρατία, τον ανθρωπισμό και την φιλοσοφία. Η Ελλάδα και η Ευρώπη μπορούν να παραμείνουν αυτόνομες, πιστές στην αρχαία προχριστιανική παράδοση τους.  Η αρχαία ψυχή του Κέλτη, του Γερμανού, του Λατίνου, του Ίβηρα και του Έλληνα πρέπει να αναδυθεί από το σκοτάδι, όπου την τοποθέτησαν οι χριστιανοί. Η αρχαία ψυχή της Ευρώπης πρέπει να αναστηθεί και να δημιουργήσει, ελεύθερη από κάθε παπαδισμό, το νέο άνθρωπο που θα είναι ελεύθερος πολίτης της γης.

ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ Φ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Διαβάστε επίσης

ΠΑΠΑΔΟΚΡΑΤΙΑ Α'  - ΠΩΣ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: